Uskok: Uhićen Reno Sinovčić, gospodar zadarskog nogometa, medija i ribolova

Lokalni mediji javljaju da je Sinovčić priveden nakon što su mu policajci kombijem prepriječili put na Gaženičkoj cesti te nagađaju da je akcija pokrenuta zbog neplaćanja poreza za Nogometni klub Zadar


Zadarski poduzetnik i nogometni sudac Reno Sinovčić uhićen je jutros u Zadru, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih istrazi.

Prema prvim neslužbenim informacijama u Uskokovoj akciji uz Sinovčića je uhićeno još nekoliko osoba, a tijekom jutra policija pretražuje njegove poslovne prostore. Novinari su se okupili ispred njegova stana, gdje se također očekuje policijska pretraga.

Lokalni mediji javljaju da je Sinovčić priveden nakon što su mu policajci kombijem prepriječili put na Gaženičkoj cesti te nagađaju da je akcija pokrenuta zbog neplaćanja poreza za Nogometni klub (NK) Zadar.

Osim što je nogometni sudac i vlasnik nekoliko zadarskih medija (televizije Vox, tjednika Vox i Zadarskog regionala), Sinovčić je i čelnik NK Zadra te neovisni gradski vijećnik.

Mediji podsjećaju da je prije deset godina bio svrstavan na popise najbogatijih Hrvata, ali i da ga se nazivalo "kraljem ribe na Jadranu" i nogometnim sucem s presudnim utjecajem u Hrvatskom nogometnom savezu. Također mediji su ga dovodili u vezu i s lažiranjem utakmica.

Hina
Foto: Filip Brala/PIXSELL

 

Povezane vijesti