Čekić pravne države: Uhićena šestorica zaposlenika HAC-a zbog nesreće kod tunela Krpani

HAC je u petak internom istragom utvrdio da nije bilo pogreški u sustavu rada zimske službe pa nisu prihvatili ostavke članova Uprave HAC ONC-a. Stručno povjerenstvo HAC-a tada je utvrdilo da je pojava ledene kiše izravni uzrok prometne nesreće, ali da stanje na kolniku nije upućivalo na zamrzavanje kolnika zbog čega se nije provelo "preventivno posipanje"

Zbog prometne nesreće u kojoj su nedavno kod tunela Krpani na autocesti A1 poginule tri osobe policija je uhitila šestoricu zaposlenika Hrvatskih autocesta (HAC) zaduženih za održavanje.
Po neslužbenim podacima riječ je o dvojici ophodara i četvorici zaposlenika iz HAC-ove tvrtke Hrvatske autoceste održavanje i naplata (HAC ONC).

U nesreći koja se dogodila 30. studenoga oko 6,15 sati ispred tunela Krpani, između Maslenice i Svetog Roka, poginule su tri osobe, a 17 ih je ozlijeđeno.

HAC je u petak internom istragom utvrdio da nije bilo pogreški u sustavu rada zimske službe pa nisu prihvatili ostavke članova Uprave HAC ONC-a.

Stručno povjerenstvo HAC-a tada je utvrdilo da je pojava ledene kiše izravni uzrok prometne nesreće, ali da stanje na kolniku nije upućivalo na zamrzavanje kolnika zbog čega se nije provelo "preventivno posipanje".

U policiji se nije mogla dobiti potvrda o uhićenjima, a u HAC-u su najavili priopćenje o tom slučaju.

Po pisanju medija istragu tog slučaja provodi policija u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Gospiću.

Hina

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL