Svjetski dan cerebralne paralize: Kako podići kvalitetu života osoba s CP-om

Svjetski dan cerebralne paralize obilježava se treću godinu za redom kampanjom pod nazivom 'Promijeni moj svijet u jednoj minuti', koja će se i ove godine provoditi slanjem promotivnih materijala u tiskanom i elektroničkom obliku

 

U okviru međunarodne suradnje s ostalim organizacijama iz cijeloga svijeta, Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize 1. listopada obilježava Svjetski dan cerebralne paralize (World CP Day) u svrhu podizanja svijesti pojedinaca o cerebralnoj paralizi i senzibiliziranja šire javnosti o osobama s cerebralnom paralizom, te njihovim skrbnicima i onima koji prema njima djeluju.

Svjetski dan cerebralne paralize obilježava se treću godinu za redom kampanjom pod nazivom Change my world in one minute (Promijeni moj svijet u jednoj minuti), koja će se i ove godine provoditi globalno i to slanjem promotivnih materijala u tiskanom i elektroničkom obliku.

Kako bi se pobliže upoznali s kampanjom obilježavanja Svjetskog dana cerebralne paralize, pozivamo Vas, kao i sve osobe s cerebralnom paralizom, članove njihovih obitelji i prijatelje da do 31. listopada 2014. godine posjetite internetsku stranicu worldcpday.org te snimkom poruke u obliku video priloga iznesete svoje prijedloge i ideje za poboljšanje kvalitete življenja osoba s cerebralnom paralizom. No, svakako obratite pažnju da video prilog ne traje dulje od 1 minute, jer svi prijedlozi ostaju dostupni na internetskoj stranici kampanje.
Poslije 31. listopada 2014. godine svi posjetitelji internetske stranice kampanje moći će pregledavati sve predložene ideje i glasati za koncept koji bi prema njihovom mišljenju imao najveći utjecaj na živote osoba s cerebralnom paralizom.

"Ovom prilikom pozivamo i sve organizacije koje okupljaju osobe s cerebralnom paralizom, te sve zainteresirane organizacije i pojedince da se uključe u obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize i na taj način doprinesu uspjehu same kampanje. Isto tako, pozivamo aktiviste, istraživače, izumitelje i inovatore da posjete internetsku stranicu kampanje, te iznesu svoje prijedloge o tome kako navedene ideje provesti u djelo", kažu iz Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize.

Kako bi sudjelovali u promicanju kampanje obilježavanja Svjetskog dana cerebralne paralize na stranici www.hsucdp.hr možete preuzeti prigodni plakat, popraćen slikom i izrekom članice Udruge osoba s invaliditetom 'Sunce' iz Makarske Ivane Jelaš, a informativnu brošuru 'Što je cerebralna paraliza?' možete pruzeti na http://www.hsucdp.hr/wp-content/uploads/2014/09/Sto_je_cp_plakat.pdf

In Portal

 

Povezane vijesti