Nepobjedive: Sandra Perković i Ana Šimić slavile na Hanžeku

"Molila sam Boga da preživim ovo natjecanje. Bila sam spremnija za više, ali vremenski uvjeti bili su očajni. Dvije godine nisam nastupila i ovo je sigurno korak prema naprijed", kazala je nakon mitinga Blanka Vlašić

 

Niti dosadna kiša koja danima pada u Zagrebu nije uspjela spriječiti održavanje 64. atletskog memorijala Hanžeković na stadionu Mladosti. Uspjeh hrvatskih atletičarki Sandre Perković i Ane Šimić pratio je mali broj gledatelja.

Sandra Perković, iako još uvijek potresena zbog smrti svojeg bivšeg trenera Ivana Ivančića, pobijedila je u bacanju diska s hicem od 65,09 metara.

Sandrin prvi hitac bio je 60,41 metra što joj je od početka dalo prednost pred konkurencijom. Tijekom sljedeća dva bacanja pala je na drugo mjesto. Ipak u četvrtom bacanju stvari sjedaju na svoje mjesto i Sandra baca disk na 65 metara te se vraća na prvu poziciju. Peti pokušaj bolje je zaboraviti, ali na kraju ipak pobjeđuje s udaljenosti od 65,09 metara. Ovu je pobjedu posvetila nedavno preminulom bivšem treneru Ivančiću.

"Bacala sam i mislila večeras na svojeg bivšeg trenera, preminuloga Ivana Ivančića, i mislim da bi i on bio zadovoljan mojim hicem u ovako groznim uvjetima. Kada sam vidjela da nisam prva, rekla sam samoj sebi - Sandra u svojem si gradu i nema bolje od tebe. Uvjeti su bili užasni, bilo je tako hladno i bojala sam se kako će sve ispasti. Zadovoljna sam pobjedničkim hicem, drago mi je što sam pobijedila i zbog Ivančića, nedvojbeno najboljeg svjetskog bacačkog trenera“, rekla je Perković nakon pobjede.

Drugo mjesto pripalo je Njemici Shanice Craft s daljinom 61,15 m, a treća je bila Francuskinja Melina Robert-Michon s hicem od 60,75 m.

Ana Šimić, naša druga pobjednica na zagrebačkom atletskom mitingu, koji je dio IAAF World Challenge serije, bila je bolja i od Blanke Vlašić. Po izuzetno lošem vremenu Šimić je uspjela preskočiti 193 cm u disciplini skok u vis. Toliko je preskočila i Blanka Vlašić no to je bilo iz drugog pokušaja. Obje su napale visinu od 196 cm, ali bilo je iluzorno očekivati da će uspjeti pošto je sve bilo natopljeno kišom.

"Bilo je jako teško po ovom vremenu. Željela sam bolje, ali nije išlo. Dvoboj s Blankom? Zbog vremena uzbuđenje nadmetanja je izostalo“, rekla je Ana Šimić.

Blanka Vlašić zadovoljna je svojim nastupom jer je natjecanje završila bez nove ozljede.

"Molila sam Boga da preživim ovo natjecanje. Bila sam spremnija za više, ali vremenski uvjeti bili su očajni. Dvije godine nisam nastupila i ovo je sigurno korak prema naprijed. U svakom slučaju dobar put povratka“, kazala je Blanka nakon natjecanja.

Treće mjesto pripalo je Poljakinji Kamili Licwinko. Ona je također preskočila visinu od 193 cm.

Obećava činjenica da, pored Blanke, mlada Ana Šimić polako osvaja svjetski vrh u svojoj disciplini, dok je Sandra Perković suverena u bacanju diska. Ljubitelji atletike u Hrvatskoj mogu biti zadovoljni našim atletičarkama koje redovito na svjetskim mitinzima i prvenstvima ostvaruju vrhunske uspjehe te se nadamo da će jednoga dana i u muškoj konkurenciji netko zablistati poput njih.

M. Damjanović

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

 

Povezane vijesti