Sandra Perković, Blanka Vlašić i Ana Šimić bit će najveće zvijezde ovogodišnjeg 'Hanžeka'

"Na mitingu će nstupiti i Richard Thompson, koji ima rezultat 9.82 s, Kim Collins i Ryan Bailey pa se nadam rušenju rekorda mitinga koji drži Usain Bolt“, rekla je Ivana Brkljačić

 

U utorak navečer zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dočekao je Sandru Perković i Anu Šimić u Zračnoj luci Zagreb. One su se vratile iz Zuricha s netom završenog Europskog prvenstva u atletici. Djevojke su na tom natjecanju osvojile zlatnu i brončanu medalju u disciplinama bacanja diska i skoka u vis.

"Večeras smo ovdje s prekrasne dvije dame i vrhunske sportašice koje zaslužuju da im se kaže jedno veliko hvala na svemu što su učinile za nas“, rekao je zagrebački gradonačelnik te dodao: "Sandra je rođena pobjednica koja radi tri puta više od prosječnih i zato je krov svijeta njen, a to je poruka za sve nas kako nema ništa bez rada.“

Njih su također dočekali i pomoćnik ministra za sport Tomislav Paškvalin i Luciano Sušanj. "Ovo je ogroman uspjeh hrvatskog sporta, hvala hrvatskoj atletici što je brendirala hrvatski sport tamo gdje je trebalo“, rekao je Tomislav Paškvalin uz napomenu kako zna kroz što su sve djevojke prošle da bi bile na atletskom vrhu.

Dodajmo kako će od 1. rujna Zagreb biti domaćin 64. izdanja Hanžekovićevog memorijala na stadionu ŠRC 'Mladost'. Posebno je zanimljivo kako će se dan prije početka natjecanja kod novo izgrađevih fontana nasuprot NSKodržati natjecanje bacaća kugle. Svoj dolazak na popularni 'Hanžek' najavile su Sandra Perković, Blanka Vlašić i Ana Šimić.

Dolazak u Zagreb najavile su mnoge atletske zvijezde koje predvodi poznati jamajčanski sprinter Asafa Powell.

"Nastupit će i Richard Thompson, koji ima rezultat 9.82 s, Kim Collins i Ryan Bailey pa se nadam rušenju rekorda mitinga koji drži Usain Bolt“, rekla je Ivana Brkljačić, direktorica 64. atletskog mitinga.

Cijene ulaznica će biti 20, 30 i 80 kn, a moći će se kupiti od 25. kolovoza.

M. Damjanović

Foto: Facebook profila Milana Bandića

 

Povezane vijesti