Tko kaže da je u krizi? Blanka Vlašić pobijedila preskočivši dva metra

Nakon skoro dvogodišnje pauze zbog ozljede Ahilove tetive Blanki Vlašić je ovo bilo četvrto natjecanje. Na povratničkom mitingu u New Yorku je pobijedila sa 1,94 m, nakon toga je u Rimu bila treća sa 1,95 m, a potom je u Oslu sa slabih 1,85 m bila peta

Hrvatska rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić u petak je pobijedila na mitingu u njemačkom Buehlu preskočivši dva metra, i tako je došla na drugo mjesto najboljih rezultata ove sezone. Ispred nje je samo olimpijska prvakinja Ruskinja Ana Čičerova, koja je 21. svibnja u Pekingu preskočila 2,02 metra.
Nakon skoro dvogodišnje pauze zbog ozljede Ahilove tetive Blanki Vlašić je ovo bilo četvrto natjecanje. Na povratničkom mitingu u New Yorku je pobijedila sa 1,94 m, nakon toga je u Rimu bila treća sa 1,95 m, a potom je u Oslu sa slabih 1,85 m bila peta.

No, u Buehlu je Vlašić pokazala svoje pravo lice, i tako je na 102. natjecanju u karijeri išla preko preko dva metra. Iako je još daleko od osobnog rekorda i drugog najboljeg rezultata svih vremena (2,08 m), kojeg je ostvarila 2009. u Zagrebu, ovo je značajno za njeno samopouzdanje za nastavak sezone.

Drugo mjesto na mitingu u Buehlu osvojila je Lavern Spencer iz Svete Lucije sa 1,90 m, a treća je bila Nijemica Ariane Friedrich, koja je također preskočila 1,90 m. Friedrich je 2009. i 2010. godine bila najveća Blankina suparnica, i sada se pokušava vratiti u svjetski vrh nakon što je prije dvije i pol godine ozlijedila Ahilovu tetivu.

Hina

Foto: PIXSELL