Krapinske Toplice: Osniva se novi Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladih s invaliditetom

Dožupanica za društvene djelatnosti Jasna Petek rekla je kako je osnivanje zasebnog Centra logično rješenje, čime bi se u budućnosti trebali stvoriti i bolji uvjeti za djecu s teškoćama u razvoju, a neki projekti mogli bi se aplicirati i prema fondovima EU

 

Osnovna škola pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama uskoro bi se trebala izdvojiti iz okvira Bolnice te bi se trebao osnovati novi samostalni Centar za odgoj i obrazovanje. Brisanje nezdravstvenog dijela iz okvira Bolnice odobrili su i članovi zagorske Županijske skupštine. Dožupanica za društvene djelatnosti Jasna Petek rekla je kako je osnivanje zasebnog Centra logično rješenje, čime bi se u budućnosti trebali stvoriti i bolji uvjeti za djecu s teškoćama u razvoju, a neki projekti mogli bi se aplicirati i prema fondovima EU.
Inače, prvi počeci rada s djecom s invaliditetom u Bolnici započinju još 1958. godine kada se počelo s organiziranom podukom djece koja su bila smještena na Odjelu, a prije 32 godine Osnovna škola dobiva i nove prostore od dvije tisuće četvornih metara. Tijekom prošle godine školu je pohađalo 57 stalno upisanih učenika od 7. do 21. godine te još 27 djece u predškolskom programu, a o njima se brinulo 37 djelatnika.
Ravnatelj Bolnice dr. Duško Cerovec rekao je kako je brisanje škole iz okvira bolnice danas bila nužnost.
"Mislim da je izdvajanje škole iz sustava naše bolnice dobro rješenje jer će omogućiti i da mi više pažnje posvećujemo zdravstvenim uslugama, što nam je primarno, ali i da sama škola djeluje unutar svog resora i Ministarstva prosvjete. Time će se zasigurno dobiti na kvaliteti što se tiče samog odgoja i obrazovanja djece i mladih s invaliditetom te kvaliteti nastavnih programa. Sada nam još predstoji diobena bilanca, a nakon toga i uređenje postojećih prostora i kadrovsko ekipiranje",  rekao je Cerovec.

Inače, novi ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice bit će defektolog Antun Zupanc.
VLM

 

 

Povezane vijesti