Civitas i učenici iz Centra Dubrava u posjetu HRT-u

U redakciji Glasa Hrvatske dočekala ih je vedra ekipa na čelu s glavnom urednicom Dariom Marjanović koja im je izuzetno stručno i stpljivo odgovarala na broja pitanja i pojašnjavala važne poslove koji se obavljaju unutar jedne složene organizacije

Učenici iz Centra Dubrava, korisnici civitasovog projekta s ciljem stjecanja novih znanja i promidžbe znanosti, posjetili su HRT i kao posebni gosti ekipe redakcije 'Glas Hrvatske/Voice of Croatia', doživjeli uživo ulogu tog javnog rtv servisa.

Tijekom posjeta upoznali su se i s poviješću HRT-a te su sa osobitim zanimanjem razgledali, danas mnogima čudnu tehničku opremu, a koja se koristila u ranim godinama. U redakciji Glasa Hrvatske dočekala ih je vedra ekipa na čelu s glavnom urednicom Dariom Marjanović koja im je izuzetno stručno i stpljivo odgovarala na broja pitanja i pojašnjavala važne poslove koji se obavljaju unutar jedne složene organizacije. Slijedio je obilazak radijskog studija, režije a zatim i prava mala radijska radionica posredstvom koje su se mladi maturanti upoznali sa snimanjem, bili i sami snimani, te su dobili mogućnost aktivne prezentacije svojih sastavaka. Upoznali su i prostran Mozart studio u kojemu se odvija program Sljeme uživo, tv studio 4. programa, veliki studiji za tv i radijska snimanja i još puno toga važnoga.

Ne moramo ni reći koliko je bilo uzbuđenja, ali i korisnoga iskustva. Tim više jer u grupi mladih koji se pripremaju za odlazak na studije postoje i ti koji žele upisati studij novinarstva. Udruga Civitas Zagreb i Centar Dubrava zahvalni su cijeloj redakciji Glasa Hrvatske kao i ostalima koji su tijekom višesatnoga druženja približili  grupi mladih maturanata s motoričkim teškoćama značaj i odgovornost medija, motivirali ih za kontinuitet učenja i potakli na još snažniji aktivni medijski konzumenizam, a što predstavlja jednu od važnih karika svakog u nizu civitasovih projekata.

Dorotea Martinec