Civitas: Kako učenici s teškoćama obogaćuju naše društvo

Pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih, Grada Zagreba i Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava održana je XIII. Državna smotra radova učenika strukovnih zanimanja.

Tom se manifestacijom nastoje promicati vještine učenika usvojenih tijekom školovanja te ujedno prezentirati njihove mogućnosti u cilju učinkovitijeg zapošljavanja osoba s invaliditetom. Ove je godine smotra okupila reprezentativni broj sudionika koji su pristigli iz raznih krajeva Hrvatske i iz raznih strukovnih škola i Centara za odgoj i obrazovanje djece i mladih. Uzvanici i posjetitelji imali su prigodu upoznati zanimljive, korisne i brojne zanimljive radove učenika, među kojima su neki predstavljali i prava mala umjetnička djela.. Učenicima, roditeljima i djelatnicima škola su se prigodom otvorenja Smotre, uz ravnateljicu Centra Dubrava Tatjanu Tarandek, obratili Ankica Nježić pomoćnica ministra MZOS, Anka Slonjšak pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Ivan Šutalo te ispred Američkog veleposlanstva Nikolina Paić.

Istoga je dana, po završetku priredbe, učesnike Smotre primio i predsjednik Sabora RH Josip Leko. Nažalost, naše medije i nadalje odviše ne zanimaju životne priče, uspjesi i perspektive mladih ljudi s teškoćama te su tako sve prezentirane vještine vrijednih učenika kao i golemo zalaganje njihovih učitelja i odgajatelja po tko zna koji puta ostale udaljene od očiju javnosti.

Zvjezdana Stančić

 

Povezane vijesti