SP Brazil: Takvog špijuniranja nije bilo ni na dvoru cara Nerona!

 

Čileanska nogometna reprezentacija u osmini finala svjetskog prvenstva igrat će protiv Brazila, a njihov trener je prekinuo trening nakon što je brazilska tv postaja Globo iz helikoptera snimala njihove akcije.

"Ovo je nedopustivo. Brazilci su snimali naš trening iz zraka“, ljutiti su bili Čileanci nakon što su uočili helikopter. Poslije pauze od sat vremena vratili su se natrag da završe započeti trening.

Čile i Brazil igraju utakmicu osmine finala u subotu 28. lipnja u Belo Horizonteu.

Nisu se samo Čileanci žalili na špijuniranje, iste su primjedbe imali i Francuzi nakon jednog treninga, kada su uočili male bespilotne letjelice. U njihovom kampu u Ribeiroa Pretu, u kojem su odrađivali posljednje treninge uoči utakmice protiv Hondurasa, također je primijećeno špijuniranje.

"Očigledno se dronovi koriste sve više i više. FIFA istražuje cijeli slučaj, no teško se posljednjih dana izboriti za privatnost“, rekao je francuski izbornik Didier Dechamps.

Vidljivo je kako se reprezentativne momčadi služe svim raspoloživim tehničkim novitetima kako bi saznali što im suparnici spremaju za dvoboj u osmini finala Svjetskog nogometnog prvenstva. Nisu rijetki glasovi koji se pitaju: jesmo li došli na svjetsko nogometno prvenstvo ili na dvor cara Nerona? 

M. D.