SP Brazil: Fifa istražuje 'kanibala' Suareza

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) otvorila je istragu protiv napadača urugvajske reprezentacije Luisa Suareza koji je optužen da je za vrijeme utakmice protiv Italije ugrizao Giorgia Chiellinija za rame

 

"Otvorili smo istragu o slučaju koji se dogodio za vrijeme utakmice Urugvaj - Italija. Očekujemo izvještaj suca i delegata, a analizirat ćemo i druge elemente," potvrdili su iz krovne nogometne organizacije.

Oglasio se i član Izvršnog odbora Fife Jim Boyce.

"Vidio sam incident na televiziji i moramo ga dobro istražiti. Nema sumnje kako je Suarez vrhunski napadač, ali još jednom je reagirao neprimjereno," naglasio je Boyce.

Kontroverzni Urugvajac je, čini se, u 80. minuti ogleda u Natalu ugrizao za Chiellinija rame. Talijanski stoper je kod suca tražio kaznu za napadača Liverpoola, no Meksikanac Marco Rodriguez je samo odmahnuo rukom.

"Suarez je trebao dobiti crveni karton. Ugrizao me za rame, ne mogu vjerovati," kazao je Chiellini za talijansku tv postaju Rai.

Urugvajski izbornik Oscar Tabarez nije želio komentirati događaj jer ga nije vidio.

Ovo nije prvi put da se Suarez ponaša poput 'kanibala'. Prije četiri godine kao član Ajaxa ugrizao je za rame igrača PSV-a iz Eindhovena Otmana Bakkala. Nizozemski savez kaznio ga je sa sedam utakmica neigranja, a mediji su ga proglasili 'Ajaxovim kanibalom'. Još jedno je to učinio i u dresu Liverpoola. U travnju 2013. je ugrizao za ruku stopera Chelsea Branislava Ivanovića. Engleski nogometni savez (FA) suspendirao ga je na deset utakmica.

Hina