Didier Drogba: Veliki igrač velikog srca

"Ja sam UN-ov ambasador dobre volje i učinit ću sve što mogu da pomognem ljudima u Somi. Ali ne želim da nitko koristi moje ime. Nisam netko tko se želi promovirati kroz ovakve stvari. Ne treba mi takva vrsta samopromidžbe", rekao je skromni nogometaš

Igrač Galatasaraya i reprezentativac Obale Bjelokosti Didier Drogba, pokazao je veliko srce i da je s opravdanjem UN-ov ambasador dobre volje.

U prvenstvenoj utakmici, koja se igrala proteklog vikenda, prije početka susreta igrači Galatasaraya na glavama su nosili rudarske kacige u znak podrške obiteljima žrtava. Galatasaray je igrao protiv Kayseri Erciyesspora, kojeg je pobijedio 2:1. Posebnu draž ovom susretu dao je Didier Drogba, koji je nakon utakmice najavio da će pomoći obiteljima stradalih rudara u turskoj Somi te donirati milijun eura.
"Ja sam UN-ov ambasador dobre volje i učinit ću sve što mogu da pomognem ljudima u Somi. Ali ne želim da nitko koristi moje ime. Nisam netko tko se želi promovirati kroz ovakve stvari. Ne treba mi takva vrsta samopromidžbe", rekao je skromni Didier Drogba.

Podsjetimo kako je prošli tjedan smrtno stradao 301 rudar u rudniku ugljena koji se urušio zbog eksplozije. Tragedija u Somi je najveća u povijesti Turske otkako se bavi eksploatacijom rudnika.

Didier Drogba (Didier Yves Drogba Tébily)rođen je u Abidjanu 1978. godine. Karijeru je započeo davne 1996. godine u Levalloisu, a od tada je promijenio šest klubova. Najveći trag je ostavio u Chelseau, s kojim je 2012. godine osvojio Ligu prvaka.

U tri je navrata bio osvajač Premiershipa, a isto toliko je puta bio pobjednik FA Cupa. U 202 nastupa za Chelsea postigao je 95 golova. Reprezentaciju Obale Bjelokosti tri je puta svojim pogocima odveo na Svjetsko prvenstvo, bilo je to 2006., 2010. i ove godine. Za reprezentaciju Obale Bjelokosti nastupa od 2002. godine, skupio je 99 nastupa i 63 postignuta gola. Ovaj napadač, kojeg bi mnoge ekipe željele imati u svojem kadru, pokazao je svojim djelom da ima odgovornost i suosjećanje za druge u potrebi.

M. Damjanović


 

 

Povezane vijesti