Istraživanje: Roditeljstvo LGBT populacije, obiteljsko funkcioniranje i stigma

Psihologinje Sandra Tolić, Maja Tadić, Antonija Maričić i Marina Štambuk očekuju da će rezultati istraživanja pružiti mogućnost utjecaja na stvaranje učinkovite politike zaštite djece i LGBT obitelji 

U Hrvatskoj je krenulo prvo istraživanju pokrenuto od skupine psihologinja "Roditeljstvo LGBT populacije u Hrvatskoj:Obiteljsko funkcioniranje i stigma" s ciljem upoznavanja života LGBT obitelji.

Stručni tim u kojem su psihologinje Sandra Tolić, Maja Tadić, Antonija Maričić i Marina Štambuk koristit će metodu intervjua i upitnika, a očekuju kako će rezultati pružiti mogućnost utjecaja na stvaranje učinkovite politike zaštite djece i LGBT obitelji obzirom da će biti utemeljeni na stvarnim potrebama i iskustvima, a ne na neosnovanim pretpostavkama i/ili osobnim ideologijama.

Prikupljanje i analizu podataka provodit će isključivo istraživački tim iskusan u radu s djecom i LGBT populacijom, istraživanje je visoko povjerljivo i prikupljeni podaci neće se davati na uvid drugim pojedincima, organizacijama ili institucijama.

Važno je da podijelite svoju priču, prilikom izvještavanja o rezultatima istraživanja neće se iznositi podaci koji bi se izravno ili neizravno mogli povezati sa konkretnim osobama, a očekuje se i postupna senzibilizacija javnosti jer će se prikazati stvarno stanje u Hrvatskoj po ovom pitanju.

Ako ste dio LGBT manjine i želite podijeliti svoje roditeljsko iskustvo, izraziti vlastite roditeljske potrebe, želite doprinijeti da društvo dobije uvid kako je djeci LGBT roditelja i s kojim se izazovima suočavaju sudjelujte u navedenom istraživanju. Javite se na e-mail roditeljstvo.istrazivanje@gmail.com ili na broj 095 559 36 84.

Psihologinje naglašavaju da istraživanje zadovoljava sve etičke standarde psihološke struke.

In-Portal

 

Povezane vijesti