Cibona pobijedila na gostovanju u Širokom i izborila nastup na Final Fouru ABA lige

U punoj dvorani na Pecari Cibosi su loše otvorili utakmicu. Ekipa Širokog je u osam minuta postigla 27 koševa, no izabranici trenera Slavena Rimca sabrali su se u drugoj četvrtini i počeli igrati bolje u obrani

Košarkaši Cibone slavili su u najbitnijoj utakmici sezone u gostima. Igrali su u predzadnjem 25. kolu ABA lige i pobijedili ekipu Široki s 84:73, a tim su rezultatom dva kola prije kraja službenog dijela natjecanja izborili plasman na Final Four.

U punoj dvorani na Pecari, Cibosi su loše otvorili utakmicu. Ekipa Širokog je u osam minuta postigla 27 koševa, no izabranici trenera Slavena Rimca sabrali su se u drugoj četvrtini i počeli igrati bolje u obrani. Na poluvrijeme su otišli s pet koševa prednosti. Drugo poluvrijeme donijelo je potpuni raspad igre Širokog. Dok je Cibona polako gradila svoje napade i pomalo povećavala svoju prednost, domaćini su sve više griješili i neprecizno pokušavali s dalekometnim šutevima postići koš. Zagrebački Vukovi na kraju su bez velikih problema održali prednost i pobijedili s jedanaest koševa razlike. Posebno su se iskazali Dario Šarić i Ivan Siriščević koji su postigli po 20 poena, Jerrel Blassingame imao je trinaest asistencija i postigao šest poena.

"Pozicije Cibone i Širokog na tablici sugeriraju razliku u kvaliteti. Mi smo od prvog mjeseca, kada smo se okupili u ovom sastavu, jako naporno radili i imali sreću da nam se već u prvim utakmicama počelo vraćati. Mini kriza bila je u Kupu i u utakmici sa Zadrom i to su možda dvije najlošije utakmice od početka sezone no uspjeli smo pronaći pobjednički ritam i vratili se kvalitetnim navikama. Danas se momčad, bez obzira na lošu prvu četvrtinu, uspjela vratiti. Martin je odradio dobar posao kad je Blassingame zbog tri faula bio van igre. Jako sam zadovoljan i sve ide po planu", rekao je po završetku utakmice trener Slaven Rimac.
Prije Cibone već je ranije Cedevita izborila pravo nastupa na Final Fouru, stoga će Hrvatska prvi puta imati dvije ekipe u završnici natjecanja ABA lige.

M. D.

Foto: PIXSELL