UDRUGA OSOBA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA BJELOVAR Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku

Programom naziva 'Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku' te kampanjom istog naziva, Bjelovarska Udruga osoba s intelektualnim teškoćama želi skrenuti pažnju javnosti na ovu često marginaliziranu skupinu ljudi

Prizor s okruglog stola.

 

Bjelovarska Udruga osoba s intelektualnim teškoćama u prostorijama Crvenog križa održala je ovog ponedjeljka, 13. studenog 2023. okrugli stol na temu 'Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku'. Riječ je projektu pod nazivom 'Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga' koju provode u suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću.

Programom naziva 'Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku' te kampanjom istog naziva, žele skrenuti pažnju javnosti na ovu često marginaliziranu skupinu ljudi, na osobe s intelektualnim teškoćama.

Cilj projekta je otvaranje novih komunikacijskih i digitalnih kanala te prezentacija rada udruge. Tijekom projekta planira se snimanje desetak video spotova koji će prikazati kako osobe s intelektualnim teškoćama mogu obavljati jednostavne radne zadatke, dokazujući da su sposobne doprinijeti različitim poslovima na raznim radnim mjestima.

Tijekom održanog okruglog stola, u raspravi na temu 'Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku' sudjelovali su: ravnateljica hrvatskog Zavoda za socijalni rad Bjelovar Danijela Popović i socijalna radnica Matea Koren, predstavnica BBŽ- a, predstavnici Grada Bjelovara, predstavnici Narodne Knjižnice Bjelovar, voditeljica Kasačkog kluba ili predsjednica Sandra Cerjanec i Petra Krešić, viši radni terapeut, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa grada Bjelovara Vida Malek, direktorica tvrtke Colloco Krunolava Blaha, agencija za PR, udruga OSIT Bjelovar - tajnik i voditelj projekta Mario Blaha i predsjednica Edita Bohaček te članovi udruge Sanja Bohaček i Marko Šepak, tajnica ureda Udruge invalida grada Bjelovara - Štefica Diebalo.

Sudionici su naglasili potrebu da se osobe s intelektualnim teškoćama ne marginaliziraju te da se istakne njihov potencijal u društvu.

Pojasnimo kako je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske dodijelio Udruzi OSIT Bjelovar financijsku podršku u iznosu od 3980 eura, a Hrvatska udruga za odnose s javnošću u suradnji s agencijama za odnose s javnošću stručnu komunikacijsku podršku savjetnika mentora za odnose s javnošću u osmišljavanju i provedbi medijskih i komunikacijskih planova za promociju društveno korisnih aktivnosti koje provode udruge s ciljem razvoja cjeloživotnog obrazovanja, dodatnog usavršavanja i stjecanja novih vještina.

U projektu sudjeluje 40 osoba od 23 do 70 godina starosti iz Bjelovara i šire okolice.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti