BJELOVAR Projekt 'Mi to možemo' nadmašio sva očekivanja

Cilj projekta bila je podrška nezaposlenim i dugotrajno nezaposlenim osobama, osobama s invaliditetom i primateljima minimalne zajamčene naknade u procesu socijalnog uključivanja i zapošljavanja na bjelovarskom području

Zajednička fotogradija suionika projekta.

 

Za projekt 'Mi to možemo', vrijedan 1.406.786,60 kuna, Grad Bjelovar dobio je 100-postotno financiranje iz Europskog socijalnog fonda, podsjetio je na završnoj konferenciji projekta gradonačelnik Dario Hrebak.

Cilj projekta je bila podrška nezaposlenim, dugotrajno nezaposlenim osobama, osobama s invaliditetom i primateljima minimalne zajamčene naknade u procesu socijalnog uključivanja i zapošljavanja na bjelovarskom području. Projektne aktivnosti, koje su određene na 24 mjeseca, bliže se kraju, a od planiranog uključivanja 60 dugotrajno nezaposlenih osoba, ukupno je uključeno njih 76, čime je plan premašen za nešto više od 26 posto. Samim time opravdana je i uspješnost projekta koji je doista nadmašio sva očekivanja, čulo se na konferenciji. Partneri u projektu su udruga tjelesnih invalida Bjelovar, udruga osoba oštećena sluha BBŽ, Centar za socijalnu skrb Bjelovar, Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Bjelovar. Programe obrazovanja odraslih u sklopu projekta završila je ukupno 41 osoba, istaknula je voditeljica projekta Ivana Bekavac.

- Projekt se provodio pune dvije godine, a imali smo doista puno aktivnosti. Od programa za osposobljavanje za računalnog operatera, administratora baze podataka, samostalnog knjigovođu, pisanje i provedbu europskih projekata, internetski marketing, gerontodomaćice. Uz to, proveli smo i psihologijska testiranja, liječnički pregled za utvrđivanje zdravstvene sposobnosti Dario Hrebakpolaznika kako bi po završetku programa imali sve uvjete za početak rada. Za sve polaznike organizirali smo specijaliziranim vozilima prijevoz od mjesta prebivališta do održavanja programa obrazovanja. Također, tijekom projekta organizirali smo i održali nešto više od 29 različitih treninga i radionica. Brojne aktivnosti smo proveli samostalno kao Grad, a neke u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - rekla je Ivana Bekavac.

Tom prilikom gradonačelnik je dodijelio 12 uvjerenja o završenim programima i to za računalnog operatera, samostalnog knjigovođu i gerontodomaćicu. Projekt je pohvalio i predsjednik udruge tjelesnih invalida Bjelovar Tomislav Novosel, koji je poželio nastavak takvog, kao i početak brojnih drugih projekata.

 

Izvor: Grad Bjelovar

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti