DDZ Završna konferencija projekta 'Unapređenje socijalnih usluga u Centru Fokus'

Glavni ciljevi ovog projekta bili su unapređenje kvalitete i razvoj izvaninstitucionalnih usluga za osobe s mišićnom distrofijom i jačanje kapaciteta stručnjaka/osoba koje rade s pripadnicima ciljnih skupina, a valja istaknuti da su ti ciljevi ne samo ostvareni, nego i premašeni

Snimka zaslona, Zoom.

 

Društvo distrofičara Zagreb održalo je završnu konferenciju projekta 'Unapređenje socijalnih usluga u Centru Fokus' u četvrtak, 2. studenog putem Zoom platforme. Projekt je trajao u periodu od 2. studenoga 2021. do 2. studenoga 2023., a proveden je u partnerstvu s Gradom Zagrebom i Centrom za pružanje socijalnih usluga u zajednici Novi Jelkovec.

Njegovi glavni ciljevi bili su unapređenje kvalitete i razvoj izvaninstitucionalnih usluga za osobe s mišićnom distrofijom i jačanje kapaciteta stručnjaka/osoba koje rade s pripadnicima ciljnih skupina.

Ovaj projekt ne samo da je bio uspješan, nego su njegovi ciljevi i premašeni, a kroz prezentaciju i etape projekta prisutne je vodila voditeljica istog, Ivana Kučina.

- Pružene su tri osnovne usluge, a to su savjetovanje i pružanje podrške, zatim psihosocijalna podrška i usluge mobilnih timova, a vrijednost projekta je nešto manja od dva milijuna kuna i trajao je 24 mjeseca.

Ciljne skupine projekta bile su osobe s mišićnom distrofijom i njihove obitelji, a bilo je uključeno 89 osoba i one su primile direktnu pomoć kroz socijalne usluge u zajednici.

Ciljna skupina bili su i stručnjaci iz lokalne zajednice koji rede s osobama s mišićnom distrofijom i zaposlenici su udruge, a prošli su stručne edukacije kako bi se povećala kvaliteta rada i samih usluga. Također su osigurane plaće za šest djelatnika.

Kroz projekt pruženo je 2409 usluga savjetovanja i informiranja, dok je usluga psihosocijalne podrške premašena skoro duplo, odnosno pružene su 7662 psihosocijalne podrške, a od planirana 132 obilaska mobilnog tima ostvareno je 306 usluga.

Održano je deset edukacija za stručnjake i pet stručnih osposobljavanja za zaposlenike - kazala je, između ostalog, voditeljica projekta Ivana Kučina.

Na kraju završne konferencije vodstvo udruge zahvalilo je medijima na praćenju, a među njima i In Portalu.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti