DRUŠTVO DISTROFIČARA ZAGREB Uskoro skup 'Distrofija i zdravlje'

Cilj skupa je razvijanje međusektorske suradnje i uključivanje svih interesnih skupina u zajedničku komunikaciju o mišićnim distrofijama, razmjena znanja i iskustava među stručnjacima zainteresiranim za područja medicine, fizioterapije i sestrinstva o oboljelima od mišićnih distrofija

Dječak s distrofijom, ilustracija.

 

Društvo distrofičara Zagreb će 16. studenog održati skup 'Distrofija i zdravlje' u organizaciji Društva distrofičara Zagreb.

Cilj skupa je razvijanje međusektorske suradnje i uključivanje svih interesnih skupina u zajedničku komunikaciju o mišićnim distrofijama, razmjena znanja i iskustava među stručnjacima zainteresiranim za područja medicine, fizioterapije i sestrinstva o oboljelima od mišićnih distrofija. Želja je potaknuti povezivanje i suradnju među stručnjacima u svrhu što kvalitetnijeg pružanja usluga osobama oboljelima od mišićne distrofije.

Skup je otvoren za sve stručnjake koji žele saznati više o mišićnim distrofijama i njihovom liječenju u okviru svoje profesije. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da aktivno sudjeluju u radu skupa, prezentirajući vlastita iskustva i metode rada u tretmanu oboljelih od mišićnih distrofija.

Govornici skupa su Marica Mirić na temu Društvo distrofičara danas i sutra, Ervina Bilić koja će izlagati o ulozi vitamina i oligoelemenata u zdravlju perifernog živčanog sustava, Goran Krstačić će govoriti o kardiovaskularnom zdravlju, a Alma Rožman o plućnoj rehabilitaciji kod neuromuskularnih oboljenja.

Prijaviti se možete putem ovog linka.

 

Izvor: Društvo distofičara Zagreb