UIR ZAGREBA Svečano obilježen 57. rođendan udruge

Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) organizirala je dvodnevno događanje povodom 57. obljetnice svojeg osnutka i Dana udruge - 26. i 27. rujna 2023. godine, a pokrovitelj događanja bilo je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

Prizor s događaja.

 

Prvi dan, u utorak, 26. rujna 2023., u prostorijama UIR Zagreba, na adresi Nova cesta 86, u 17 sati, obilježavanje je započelo otvorenjem izložbe fotografija pod nazivom 'Što smo radili?', čiji su autori članovi UIR Zagreba - invalidi rada i ostale osobe s invaliditetom. Program je nastavljen uz koncert pjevačkog zbora UIR Zagreba, a potom i slavljeničku plesnu večer uz druženje, ples i pjesmu. Tom prigodom odazvalo se stotinjak uzvanika.

Dan Udruge invalida rada Zagreba, 27. rujna, proglasila je Skupština UIR Zagreba na svojoj 3. Redovnoj sjednici održanoj 27. rujna 2007. godine. Stoga je na drugi dan obilježavanja, na sam rođendan UIR Zagreba, u srijedu, 27. rujna 2023., u dvorani Hotela Antunović na adresi Zagrebačka avenija 100a, organizirana tematska tribina naziva 'Mentalno vitalni'. Predavačice su invalidima rada, ostalim osobama s invaliditetom i zainteresiranim građanima ukazale na važnost i načine očuvanja mentalnog zdravlja.

- Želja nam je bila informirati i educirati prisutne o činjenici da je mentalno zdravlje neizostavan i neizmjerno važan dio sveukupnog zdravlja, dok je zdravlje općenito je najdragocjenija imovina - poručili su iz udruge.

Nakon niza predavanja u sklopu tribine 'Mentalno vitalni', UIR Zagreba tradicionalno je dodijelio nagrade, priznanja i zahvalnice zaslužnim članovima, volonterima, ostalim osobama i institucijama zaslužnima za doprinos radu, rastu i promociji UIR Zagreba tijekom jednogodišnjeg razdoblja.

Zahvalnicu su dobili i brojni mediji, među njima i In Portal, pa ovim putem zahvaljujemo na nagradi i na suradnji.

Predavanja održana u okviru tribine 'Mentalno vitalni', popis dobitnika nagrada, zahvalnica i priznanja, kao i fotografije s oba dana događanja objavljena su na mrežnim stranicama UIR Zagreba.

Da iz UIR Zagreba ne počivaju na starim lovorikama, vidljivo je i iz niza aktivnosti koje slijede u nekoliko predstojećih dana.

Knjigaonica će održati svoje radionice u utorak, 10. listopada 2023., u 16,30 sati, u prostorijama UIR Zagreba na Novoj cesti 86. Tu će se upoznati pojedini književni naslovi, čitat će se odlomci i razgovarati o temama i dojmovima pročitanog. Dobrodošli su svi ljubitelji knjiga i čitanja.

Ovaj tjedan održat će se i razgovor s predsjednicom UIR Zagreba Nadom Vorkapić, i to u srijedu, 11. listopada 2023., u vremenu od 12 do 13 sati. Kao što je najavljeno, biti će to prilika da, nakon dulje pauze, od predsjednice saznate detalje o radu i djelovanju UIR Zagreba. Ujedno, moći ćete postavljati pitanja ako imate kakvih nejasnoća u vezi rada i djelovanja UIR Zagreba, kao i davati prijedloge za poboljšanje rada UIR Zagreba.

Ponedjeljkom, od 16. listopada 2023., od 12,30 do 13,30 sati, počinje radionica plesne rekreacije pod vodstvom Maje Milković, prof. fizičke kulture, savjetnice u UIR Zagreba. Bit će to prilika da se sudionicima poboljša motorika i koordinacija pokreta, uvježbaju nova plesna koreografija i usvoje nova znanja različitih plesnih koraka. Svi zainteresirani mogu se prijaviti kod Maje Pival Blažičko ili Stanka Svečaka osobno u prostorijama UIR Zagreba, telefonom: 01/487-6294 ili putem e-pošte: majapb@uir-zagreb.hr ili stanko@uir-zagreb.hr.

U utorak, 17. listopada 2023., u 15 sati, u prostorijama UIR Zagreba održat će se predavanje pod nazivom 'Prvi susret života s kolostomom'. Predavanje će se održati s ciljem lakšeg prevladavanja životnih izazova osoba s kolostomom i njihovog boljeg povezivanja. Predavanje će održati član UIR Zagreba Zlatan Nadvornik. Tjedan dana kasnije, 24. listopada 2023., u 14,30 sati, osiguravajuća kuća UNIQA imat će prezentaciju u vezi novih cijena  dopunskog zdravstvenog osiguranja te popusta koji je UNIQA osigurala za članove UIR Zagreba. Svi koji neće biti u mogućnosti doći osobno u prostorije UIR Zagreba, moći će se uključiti online kroz prijenos uživo putem Facebooka.

 

In Portal

 

Povezane vijesti