Saznajte sve o invalidskoj mirovini i osobnoj invalidnini na besplatnom predavanju UIR Zagreba

Udruga invalida rada Zagreba u sklopu programa ‘Zdravi i sigurni na kvintal’ organizirat će predavanje pod nazivom ‘Invalidska mirovina i osobna invalidnina’

Asistentica i korisnica, ilustracija.

 

Predavanje će održati pravna savjetnica u UIR Zagreba, Ivana Unger mag. iur., u srijedu 4. listopada 2023. godine s početkom u 16 sati u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

Savjetnica UIR-a Zagreba će na predavanju objasniti pojmove ‘invalidska mirovina’ i ‘osobna invalidnina’, uvjete i zapreke za priznavanje svakog od navedenih prava, a ujedno će zainteresirane uputiti kako i pred kojim tijelom mogu pokrenuti postupak u svrhu ostvarivanja navedenih prava. Ulaz na predavanje slobodan je za sve zainteresirane građane grada Velike Gorice i njegove okolice.

UIR Zagreba predavanje će održati u okviru programa ‘Zdravi i sigurni na kvintal’ koji sufinancira Grad Velika Gorica u okviru Javnog poziva za dodjelu financijskih potpora za programe/projekte udruga iz područja socijalno-humanitarne i zdravstvene djelatnosti te braniteljskih udruga od interesa za grad Veliku Goricu u 2023. godine. UIR Zagreba program ‘Zdravi i sigurni’ uspješno provodi od 2020. godine i u okviru istoga započeo je s aktivnostima na području grada Velike Gorice i njegove okolice.

Započete aktivnosti nastavile su se provedbom Programa kroz 2021. i 2022. godinu i provedbom Programa ‘Zdravi i sigurni na kvintal’ koji je u provedbi od 1. svibnja do 31. prosinca 2023. godine. Aktivnosti rekreacijsko plivanje i individualna pravna savjetovanja besplatne su za sve osobe s invaliditetom s područja Velike Gorice i okolice. Rekreacijsko plivanje provodi se na Gradskom bazenu Velike Gorice, srijedom od 10 do 11 sati uz obveznu prethodnu prijavu u UIR Zagreba, osobnim dolaskom u prostorije UIR Zagreba, putem telefona (01/487-6294) ili emaila (stanko@uir-zagreb.hr).

Individualna pravna savjetovanja organizirana su u prostorijama UIR Zagreba, na adresi Nova cesta 86, utorkom i četvrtkom od 15 do 18 sati, uz obveznu prethodnu rezervaciju termina savjetovanja u UIR Zagreba, osobnim dolaskom u prostorije UIR Zagreba, putem emaila (pravnik@uir-zagreb.hr) ili telefona (01/487-6301, 482-9119, 482-9392).

- Zadovoljstvo nam je da već četvrtu godinu zaredom provodimo program ‘Zdravi i sigurni’ na području grada Velike Gorice i njegove okolice, što ukazuje na činjenicu da postoje interes i potreba za navedenim aktivnostima, kao i da kroz navedene aktivnosti uspješno poboljšavamo kvalitetu života osoba s invaliditetom - izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

 

Izvor: UIR Zagreba

 

Povezane vijesti