UIR ZAGREBA Poziv na jubilarni deseti Memorijal Marije Topić

Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) održat će jubilarni 10. Memorijal Marije Topić na otoku Trešnjevka u okviru RŠC Jarun pod pokroviteljstvom Hrvatskog društva skladatelja i Grada Zagreba

Marija Topić

 

Udruga invalida rada Zagreba poziva sve zainteresirane da se pridruže jubilarnom desetom Memorijalu Marije Topić, koji će se ove godine održati u subotu, 13. svibnja, u čast njihove dugogodišnje predsjednice.

Finalnom natjecanju 13. svibnja prethodila su prednatjecanja u razdoblju od 24. do 28. travnja, a sportsko-rekreacijske discipline u kojima se sudionici natječu su sljedeće: nabaci krug, pikado, viseća kuglana, belot, stolni tenis, šah i streljaštvo.

Najavljeno je da će se s finalistima iz udruga invalida rada iz drugih gradova Republike Hrvatske u finalu u subotu, 13. svibnja 2023., natjecati prvoplasirani i drugoplasirani u obje kategorije u aktivnostima šah, streljaštvo i stolni tenis, zatim prvoplasirani, drugoplasirani i trećeplasirani u obje kategorije u aktivnostima pikado, viseća kuglana i nabaci krug i prvoplasirani par u aktivnosti belot.

Marija Topić bila je na čelu UIR Zagreba gotovo 14 godina i ju tom je razdoblju, zahvaljujući svojem entuzijazmu, stvorila jednu od najvećih, ako ne i najveću udrugu koja okuplja civilne osobe s invaliditetom i to na području cijele RH. Razumijevanjem problema i potreba invalida rada, ali i ostalih osoba s invaliditetom, gospođa Marija Topić unaprijedila je rad UIR Zagreba u svim područjima, a njene smjernice rada i danas su utkane u strateške ciljeve UIR Zagreba.

- Vrijeme nezaustavljivo brzo prolazi, ali trag koji je naša draga Marija ostavila u srcima svih nas ostaje neizbrisiv. Memorijal Marije Topić prilika je da Hrvatskoj pokažemo zajedništvo svih osoba s invaliditetom iz različitih dijelova Lijepe naše u pozitivnoj sportskoj atmosferi, baš kako je i Marija voljela. Voljela bih da se češće družimo na otoku Trešnjevka, u prostoru koji nam je Grad Zagreb namjenio i uredio za susrete i druženja, a vjerujem da će tako i biti novim preuređenjem prometne infrastrukture i uvođenjem autobusne linije kroz RŠC Jarun - izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

Izvor: UIR Zagreba

 

Povezane vijesti