Centar za odgoj i obrazovanje Vinko Bek slavi trideseti rođendan

Obrazovanje učenika s oštećenjem vida usko je vezano uz Vinka Beka, učitelja redovne škole koji je svoj život posvetio odgoju i obrazovanju slijepih u Hrvatskoj. Svoj rad usmjerio je na otvaranje prve škole za slijepe, što je i urodilo plodom 1. rujna 1895. godine

Kabinet u Centru za odgoj i obrazovanje Vinko Bek.

 

Centar za odgoj i obrazovanje Vinko Bek ustanova je socijalne skrbi čiji je osnivač Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Djelatnost Centra je pružanje socijalnih usluga djeci i odraslim osobama s primarnim oštećenjem vida te njihovim roditeljima/skrbnicima, udomiteljima i članovima obitelji.

Odjel integracije Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek, osnovan 1993. godine, kroz svoje tridesetogodišnje djelovanje pruža pomoć i podršku učenicima s oštećenjem vida, ali i njihovim obiteljima, učiteljima i stručnim suradnicima. Kroz razne programe učenicima s oštećenjem vida omogućuje samostalnost u svakodnevnom životu, te veći stupanj samopoštovanja i samopouzdanja.

Zapošljavajući 25 rehabilitatora, do sada je kroz svoje djelovanje pružio podršku za preko tisuću korisnika.

Povodom 30. godina postojanja, proslavi će se pridružiti i dislocirane jedinice Osijek i Split, u kojima će se također održati prigodni programi:

- u prostorijama Kulturnog centra Osijek, Kneza Trpimira 2a, otvaranje izložbe (Ne)vidljive slike, koja će se održati 9. listopada 2023., s početkom u 12 sati;

- novouređena dislociranja jedinica Split, Rendićeva 2, 12. listopada 2023., s početkom u 13 sati.

Završna svečanost ove važne obljetnice, održat će se u Zagrebu, Kušlanova 59a, u prostorijama Centra za odgoj i obrazovanje 'Vinko Bek', 20. listopada 2023., s početkom u 10 sati.

 

In Portal

 

Povezane vijesti