Rotary Klub Zagreb: Koncert 'Pokaži ljubav - gledaj srcem' za štićenike Centra za odgoj i obrazovanje 'Vinko Bek'

Poznata lica nesebičnim su sudjelovanjem u akciji odlučili pomoći slijepim i slabovidnim korisnicima u ostvarivanju bolje kvalitete života

 

U sklopu humanitarne akcije 'Pokaži ljubav – gledaj srcem' u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupit će violončelistički dvojac 2Cellos, pijanistica Mia Pečnik te djevojački zbor Zvjezdice u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom. Koncert će se održati u petak, 23. prosinca s početkom u 21 sat.

Organizacijom humanitarne akcije Pokaži ljubav – gledaj srcem, Rotary Klub Zagreb 1242 prikuplja sredstva potrebna za adaptaciju i opremanje kabineta senzorne integracije Centra za odgoj i obrazovanje 'Vinko Bek'. Senzorna integracija predstavlja način na koji mozak obrađuje informacije koje prima putem osjetila, a poremećaj senzorne integracije javlja se kad mozak i živčani sustav ne mogu adekvatno integrirati osjetne informacije, što dovodi do poteškoća u percepciji, ponašanju i učenju. U humanitarnu akciju rado su se uključila brojna poznata lica hrvatske estrade i sporta koji su se nesebičnim sudjelovanjem u snimanju video spota odlučili pomoći slijepim i slabovidnim korisnicima u ostvarivanju bolje kvalitete života.

Mateja Terek