Svečano obilježeno 20 godina rada Centra za socijalnu inkluziju Šibenik

Od svog osnutka 2003. godine, Centar se nametnuo kao relevantni pružatelj socijalnih usluga u lokalnoj zajednici, posebice u području organiziranog stanovanja i psiho-socijalne podrške

Prizor s događaja.

 

Povodom 20 godina djelovanja Centra za socijalnu inkluziju Šibenik prošlog je četvrtka, 25. svibnja, u Kući umjetnosti Arsen održana Svečana sjednica Skupštine ove udruge na kojoj su uručena priznanja zaslužnim pojedincima i tvrtkama.

U uvodu Svečane sjednice istaknuto je kako je vizija Centra društvo koje promiče različitost i jedinstvene vrijednosti svakog člana zajednice.

Od svog osnutka 2003. godine, Centar se nametnuo kao relevantni pružatelj socijalnih usluga u lokalnoj zajednici, posebice u području organiziranog stanovanja i psiho-socijalne podrške.

Sve prisutne pozdravili su gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić.

Gradonačelnik je naglasio da je pružanje socijalne pomoći plemenit posao, dok je župan pohvalio izdržljivost i upornost svih djelatnika, volontera i korisnika Centra, kojima se grad i županija trebaju ponositi.

Prisutnima se obratila i ravnateljica Centra Marija Alfirev, istaknuvši važnost Centra, ali i države i državnih institucija u promicanju politika inkluzija i društvene dobrobiti.

- Prije 20 godina riječ inkluzija bila je velika nepoznanica. Mi u Inkluziji Šibenik učinili smo odmak od karitativnog i pasivnog donacijskog pristupa rješavanju problema isključenosti i nametnuli se kao relevantan pružatelj usluga u zajednici. Organiziramo stanovanja i psihosocijalnu podršku te smo jedini koji u županiji pružamo zapošljavanje osoba s intelektualnim teškoćama - kazala je ravnateljica Centra Marija Alfirev.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti