Inkluzija Šibenik održala je slavljeničku kulinarsku radionicu

Aktivnost je bila zamišljena na način da se osobe kojima Centar za socijalnu inkluziju Šibenik pruža socijalne usluge i podršku predstave uzvanicima kao potencijalni posloprimci

Prizor iz kuhinje restorana Visani.

 

U sklopu proslave 20 godina rada Inkluzije Šibenik, 20. travanja 2023. u restoranu 'VISIANI' u Šibeniku održana je kulinarska radionica 'Inkluzivna kuhinja'.

Aktivnost je bila zamišljena na način da se osobe kojima Centar za socijalnu inkluziju Šibenik pruža socijalne usluge i podršku predstave uzvanicima kao potencijalni posloprimci. Pod mentorstvom profesorice Turističko-ugostiteljske škole u Šibeniku Biserke Šmit oni su zajednički osmislili i skuhali predjelo, glavno jelo i desert te poslužili gostima.

Među uzvanicima bili su predstavnici poslodavaca koji već zapošljavaju osobe s invaliditetom, ugostiteljsko-poslovni subjekti kao potencijalni poslodavci i predstavnici jedinica lokalne samouprave. Za potpunu uključenost osoba s invaliditetom u zajednicu neophodno je njihovo zapošljavanje, a za koje je najvažniji preduvjet suradnja zajednice - od lokalne samouprave do stručnih službi podrške i poslovnih subjekata.

Na ovaj način željeli su podići svijest o sposobnostima osoba s invaliditetom i povećati mogućnost njihova zapošljavanja, a samim time i povećati kvalitetu njihovog života.

Zahvaljuju se se sponzorima i svima koji su podržali ovaj događaj.

Zapošljavanje uz podršku jedna je od aktivnosti kojom se bave u Centru za socijalnu inkluziju Šibenik, a to je model zapošjlavanja osoba s invaliditetom na otvorenom tržištu rada i u Centru ovu uslugu pružaju od  2007. godine. Trenutno je 14 osoba zaposleno na područuju Šibensko-kninske županije i jedna osoba je zaposlena na području grada Zadra.

Kuinarska radionica bila je prava prigoda da se govori o inkluzivnosti i odličan je primjer pozitivne prakse.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti