VIŠNJA MAJSEC SOBOTA Oslobodimo potisnute emocije i sve ono što je u nama zatvoreno bilo, otvorimo vrata i pustimo ih van

Mnogi danas slikovito i metaforički govore da su 'maske pale', ali ja nekako mislim da su ih baš sada nekako čvršće navukli, pa skrili i lice i oči, a i pijesak možda traže da glavu poput noja skriju

Uskrs, ilustracija

 

Na jednom mjestu, u nekada poznatom dječjem ratnom romanu, borac se vraća kući i kaže majci: 'Od danas, majko, nema Boga!' Majka ga gleda i zbunjeno pita: 'Kako, kako to?!' 'Rekao komandir!' sin kratko odgovara.

Tako nekako ovih dana i epilog (?!) priče o našoj već dobrano udomaćenoj koroni izgledao. Čarobni štapić, čarobne riječi 'ćiribu-ćiriba' i - nekad bilo, sad se spominjalo. A vrijeme do sada bilo poput onog iz davne crnogorske serije u kojoj 'Đekna još nije umrla, a ka' će, ne znamo.' Ako oni nisu, mi upravo saznali.

Mnogi danas slikovito i metaforički govore da su 'maske pale', ali ja nekako mislim da su ih baš sada nekako čvršće navukli, pa skrili i lice i oči, a i pijesak možda traže da glavu poput noja skriju.

Zadnjih dana simptomi nekako slični pređašnjima, ali nazivlje drugo, pa ti sad ne budi konfuzan, podozriv i zbunjen. Sve mi to nekako nit' vonja, nit' miriši, bilo 'staro' ili nazovi 'novo normalno'. Sve poprilično usiljeno i umjetno, a o normalnosti bolje niti razgovor, a nit' pisanje ne započinjati.

Ali što god i kako god bilo, oslobodimo potisnute emocije i sve ono što je u nama zaključano, otvorimo vrata i pustimo ih van, na slobodu, vratimo se onima sebi od prije, vratimo se starim kreativnostima, ali zadržimo i ono dobro što smo otkrili tijekom kovid vremena.

Otkrivajmo ponovo i oživljavajmo slobodu, slobodu tijela, ali još važnije, onu slobodu duha. Krenimo u ovu avanturu s više ili manje opreza, kako kome drago bilo.

Veliki nas tjedan okreće sabranosti, vraća nas nama samima, našim dilemama i promišljanjima, osnažuje duh, ulijeva pozitivnu energiju, premošćuje barijere i ulijeva nadu.

Sretan vam Uskrs, dragi moji!

 

Višnja Majsec Sobta

 

Povezane vijesti