MI TO MOŽEMO U obrazovanju odraslih sudjelovale udruge osoba s invaliditetom

Za računalnog operatera završilo je šesnaest osoba, za samostalnog knjigovođu sedam, poslove internet marketinga završilo je dvoje ljudi, a četvero ih je završilo za poslove suradnika za pripremu i provedbu EU projekata. Marginalizirana skupina polaznika sada je konkurentnija

Projekt 'Mi to možemo'

 

Dvadeset devet dugotrajno nezaposlenih osoba su, zahvaljujući projektu 'Mi to možemo', završili programe obrazovanja odraslih. U srijedu su im uručena Uvjerenja o završenom obrazovanju odraslih. Za računalnog operatera završilo je šesnaest osoba, za samostalnog knjigovođu sedam, poslove Internet marketinga završilo je dvoje ljudi, a četvero ih je završilo za poslove suradnika za pripremu i provedbu EU projekata.

Zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Valna Bastijančić Erjavec im je ovom prilikom čestitala te rekla da joj je drago što su iskoristili priliku završiti program koji su izabrali, a koji im se upisuje u e-Radnu knjižicu. Stečenim novim zvanjem postaju konkurentniji na tržištu rada te se nada da će imati i sreće pri zapošljavanju.

POTICANJE SAMOPOŠTOVANJA

Sljedeća grupa od 15 dugotrajno nezaposlenih osoba početkom ovoga mjeseca krenuli su s osposobljavanjem odraslih za računalnog operatera, samostalnog knjigovođu i gerontodomaćicu. Također, u projektu je planirano provođenje raznih radionica.

Trenutno su u provedbi radionica pod nazivom 'Poticanje samopoštovanja i samopouzdanja marginaliziranih skupina nezaposlenih osoba', a uspješno je završena usluga mentorstva za primatelje minimalne zajamčene naknade i trening motivacijsko aktivacijskog savjetovanja za djelatnice partnera u projektu koje rade s nezaposlenim osobama na područjima povećanja zapošljivosti i socijalnog uključivanja.

DUGOTRAJNO NEZAPOSLENE OSOBE

Inače, projekt 'Mi to možemo' se u stopostotnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda. Radi se o milijun i četiristo tisuća kuna. Ciljanoj skupini od 60 dugotrajno nezaposlenih osoba, u ovom projektu omogućeno je besplatno sudjeluje u programima obrazovanja odraslih. Partneri u projektu su Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, Udruga osoba oštećena sluha BBŽ i Centar za socijalnu skrb Bjelovar, a Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Bjelovar kao suradnik u projektu informira i motivira nezaposlene za sudjelovanje u projektu. 

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti