LABIN Centar za inkluziju i podršku u zajednici dobio novu podiznu rampu za osobe u kolicima

Nabavku i ugradnju rampe financirali su Grad Labin i donatori Centra Liče Faraguna, a ukupna vrijednost investicije je 125.000,00 kuna

 

Korisnici Poludnevnog boravka Centra za inkluziju i podršku u zajednici Labin od ovoga ponedjeljka nesmetano mogu pristupati njima namijenjenom prostoru, bez obzira na otežanu pokretljivost. U funkciji je koso podizna rampa za osobe u invalidskim kolicima, ali i sve druge korisnike koji se teže samostalno kreću.

Nabavku i ugradnju rampe financirali su Grad Labin i donatori Centra Liče Faraguna, a ukupna vrijednost investicije je 125.000,00 kuna.

Ova specijalizirana rampa, zbog karakterističnog stepeništa koje vodi do prostora poludnevnog boravka na prvom katu zgrade Centra Liče Faraguna, zahtijevala je brojne preinake u fazi izrade i montiranja, pa se njezina proizvodnja i ugradnja čekala znatno duže od standardnih rampi. Naime, sama platforma morala je biti van serijskih dimenzija, tvornički sužena nekoliko centimetara, s vodilicama izrađenima po mjeri, dok je stubište trebalo prilagoditi izmicanjem i preradom oba rukohvata, kao i premještanjem ulaza u jedan od sanitarnih čvorova zgrade. Djelatnici tvrtke Liftmont iz Rijeke također su sve radove obavljali u poslijepodnevnim satima ili vikendom, kako bi korisnici poludnevnog boravka, ali i štićenici Centra Liče Faraguna, mogli neometano obavljati svoje redovne dnevne aktivnosti.

Na zadovoljstvo polaznika poludnevnog boravka, njihovih asistenata iz Centra za inkluziju, ali i roditelja sadašnjih i budućih korisnika, priželjkivana i nasušno potrebna podizna rampa u punoj je funkciji, te će znatno olakšati pristup prostorima namijenjenima boravku, aktivnostima i radu s osobama s invaliditetom i intelektualnim teškoćama. Ovim potezom Labin se 'simbolički' podiže za još jednu razinu u nastojanjima da osobe sa svim vrstama invaliditeta budu izjednačene u svojim mogućnostima i pravima s ostalim građanima.

 Anita Blažinović

 

Povezane vijesti