UDRUGA SJENA Poziv na prosvjed 'Radnici, a ne socijalni slučajevi!'

Prosvjed će se održati 4. listopada 2019. od 10 do 13 sati ispred Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Trg Nevenke Topalušić 1 u Zagrebu



Zahtjevi organizatora koje prenosimo u cijelosti su sljedeći:
1. Njegovateljima osigurati plaću umjesto socijalne naknade. Roditeljima vitalno ugrožene djece potrebno je osigurati veću naknadu plaće.
2. Njegovateljima omogućiti korištenje bolovanja, godišnjeg i dnevnog odmora radi zadovoljavanja osnovnih životnih potreba.
3. Omogućiti da pravo na status koristi osoba koja je pružatelj njege i pomoći neovisno o srodstvu koje ima s korisnikom (kako bi se roditeljima dala mogućnost izbora hoće li biti njegovatelj ili će raditi neki drugi posao).
4. Omogućiti roditeljima u slučaju smrti djeteta/osobe da koriste pravo još minimalno šest mjeseci kako bi dobili vrijeme za žalovanje i povratak u život.

Udruga obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom 'SJENA' djeluje na području Republike Hrvatske, a u svrhu ostvarivanja ciljeva sljedećeg sadržaja: uspostavljanje i održavanje suradnje s obiteljima djece s teškoćama u razvoju osobama s invaliditetom, stručnim osobama, institucijama i udrugama u zemlji i inozemstvu, informiranje članstva i javnosti o problemima djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, poticanje edukacije i stručnog usavršavanja osoba koje rade s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom te ostale djelatnosti.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti