PULA Najava službene primopredaje specijalnih korejskih boća 'Istrijani'

Ovu specifičnu sportsku opremu koristit će dvoje najtrofejnijih hrvatskih boćara s invaliditetom, dugogodišnji hrvatski reprezentativci Davor Komar i Melisa Osmanović

 

Službena primopredaja specijalne sportske opreme namijenjene osobama s invaliditetom održat će se u prostorijama Sportske zajednice Istarske županije u Puli, Trg kralja Tomislava 7, Dom sportova 'Mate Parlov' – prvi kat, u četvrtak, 13. prosinca 2018., u 11,30 sati - stoji u priopćenju Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Istarske županije 'Istrijana' iz Pule, potpisanom od strane tajnice Tine Matejčić.

Kako je pojašnjeno, radi se o dva seta specijalnih korejskih boća 'Victoy Sport' za boćanje osoba s invaliditetom, u vrijednosti 16.753,53 kuna, koja su kupljena zahvaljujući donacijama Grada Pule i Sportske zajednice Istarske županije, čiji će predstavnici i uručiti vrijednu opremu Klubu 'Istrijana'.

Ovu specifičnu sportsku opremu koristit će dvoje najtrofejnijih hrvatskih boćara s invaliditetom, dugogodišnji hrvatski reprezentativci Davor Komar i Melisa Osmanović, inače članovi 'Istrijane', a ujedno i prvi boćari - sportaši s invaliditetom u povijesti hrvatskog boćanja koji trenutno imaju ispunjene sve uvjete za nastup na paraolimpijadi Tokyo 2020. godine.

Komar i Osmanović će već sljedećeg dana moći i 'testirati' kupljenu opremu na Otvorenom svjetskom prvenstvu, koje se održava od 14. do 21. prosinca 2018. u Dubaiju (UAE).

- Koristimo priliku posebno se zahvaliti Gradu Puli i Sportskoj zajednici Istarske županije, koji su prepoznali potencijal i kvalitetu naših igrača, našeg Kluba i osigurali ovu veliku i hvalevrijednu donaciju – poručili su iz 'Istrijane'.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti