BKOSIŽ Istrijana: Puljani osvojili Kup Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom u Velikoj Gorici

Klubu Istrijana pripalo je zlato, srebro i bronca, te prijelazni pehar Kupa Hrvatske u trajno vlasništvo, dok je Davor Komar osvojio sedmu titulu osvajača Kupa Hrvatske

 

Početak lipnja ove godine donio je pravu berbu medalja Boćarskom klubu osoba s invaliditetom Istarske županije "Istrijana" iz Pule, koji je osvojio Otvoreni Kup Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom 2018., održan u Velikoj Gorici 2. lipnja – saznajemo iz priopćenja navedenog kluba, potpisanog od strane tajnice Kluba Tine Lorencin.

Naime, klubu Istrijana pripalo je zlato, srebro i bronca, te prijelazni pehar Kupa Hrvatske u trajno vlasništvo, dok je Davor Komar osvojio sedmu titulu osvajača Kupa Hrvatske.

"Zlato za Istrijanu bez ijedne izgubljene utakmice u kategoriji BC4 osvojio je član našeg Kluba Davor Komar iz Pule, kojemu je to ujedno i sedma titula osvajača Kupa Hrvatske. Srebro za Istrijanu osvojila je Melisa Osmanović, koja je igrajući u finalu sa svojim klupskim kolegom Komarom imala manje sportske sreće izgubivši rezultatom 4:2. Broncu u Istru donijela je članica Kluba Samanta Lukšić u kategoriji BC3, koja je u utakmici za treće mjesto bila bolja od svog klupskog kolege Draška Bartolića, koji je u konačnici zauzeo 4. mjesto u ukupnom poretku. Manje sportske sreće imala je i Dubravka Jeromela koja je svoju prvu subotnju utakmicu odigrala protiv kolege iz BKOSIŽ Istrijana, Davora Komara, i odmah u prvom krugu ispala iz mogućih borbi za medalju. Manjak sportske imao je i Zoran Peruško, koji je nažalost već u svojoj prvoj utakmici ispao iz natjecanja. Zbog velikog broja prijavljenih igrača, na Kupu Hrvatske igralo se na ispadanje. Osvajanjem zlata, srebra i bronce, naš je klub sakupio najviše bodova na natjecanju, što je bilo dovoljno da treću godinu zaredom osvojimo prijelazni pehar Kupa Hrvatske, koji smo ovaj put dobili u trajno vlasništvo", pojašnjeno je u priopćenju.

Napomenimo da od travnja ove godine prostorije kluba iz Pule već krasi osvojeni prijelazni pehar Ekipnih prvaka Hrvatske.

"Iskreno zahvaljujemo Gradu Pula, Sportskoj zajednici Grada Pule, Sportskoj zajednici Istarske županije, Gradu Pula, Gradu Vodnjanu, Općini Marčana, Općini Pićan, 'Marche' restoranima Hrvatska i Društvu distrofičara Istre, na bezrezervnoj pomoći i potpori, za pripreme i sudjelovanje na ovom Kup prvenstvu Hrvatske", zahvaljuju u priopćenju.

Također je u priopćenju istaknuto da klub nakon ovog natjecanja broji 158 osvojenih pehara i medalja na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, čime nastavlja dvanaestogodišnju dominaciju u boćanju za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, kao najtrofejniji boćarski klub osoba s invaliditetom. Trenutno u ovoj boćarskoj sezoni broji 14 osvojenih pehara i medalja.

Što se tiče daljnjih natjecanja, već sljedećeg petka, 15. lipnja 2018., klub Istrijana putuje za Slavonski Brod na 3. kolo pojedinačnog prvenstva Hrvatske, zatim od 22. do 27. lipnja na međunarodni "TATRA KUP" u Slovačku, gdje ih očekuju zlatni paraolimpijci u paru iz 2016. godine iz Ria, s kojima će se susresti pojedinačno i u paru. Potom od 2. do 9. srpnja Komar i Osmanović, kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije, odlaze na Otvoreno svjetsko prvenstvo u Portugal, iza čega slijede tri tjedna priprema u Rovinju za odlazak u Liverpool na Svjetsko prvenstvo, gdje dolazi 16 najboljih boćarskih parova na svijetu, od kojih su naši Komar i Osmanović 11-ti boćarski par na svjetskoj rang listi. U rujnu slijedi Regional Open u Poljskom Poznanu, kao još mnogo intenzivnih turnira i prvenstava u ovoj 2018. boćarskoj sezoni.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti