Humana Nova i udruga Roda: Donirajte odjeću i tako potaknite zapošljavanje osoba s invaliditetom

Doniranjem rabljenoga tekstila za Humanu Novu izravno pomažete socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života


U suradnji sa Socijalnom zadrugom Humana Nova, udruga Roda u subotu 15. rujna  organizira akciju prikupljanja rabljenoga tekstila, odjeće i obuće.
Doniranjem rabljenoga tekstila za Humanu Novu izravno pomažete socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života.
Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca društveno je poduzeće koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala za domaće i inozemna tržišta. Zadruga zapošljava 35 osoba, od čega 20 osoba s invaliditetom, šest dugotrajno nezaposlenih starijih žena, jednu visokoobrazovanu mladu dizajnericu tekstila (kojoj je to prvo zaposlenje), tri osobe mlađe od 30 godina, dvije dugotrajno nezaposlene mlade majke, stručnjaka u području gospodarenja otpadom te upravitelja ekonomista.
Robu možete donijeti u subotu 15. rujna od 10 do 14 sati u prostorije udruge Roda, Žerjavićeva 10 u Zagrebu, ili na istu adresu od ponedjeljka 10. rujna do petka 14. rujna od 9 do 17 sati.
Anita Blažinović