Udruga Debra: Medicinska naklada ustupa knjige za ‘djecu leptire’

"Hvala vam što dajte svoj doprinos u poboljšanju kvalitete života naših štićenika", poručuju iz Debre - Društva oboljelih od bulozne epidermolize

 

Medicinska naklada ustupa građanima sve knjige sa svog skladišta! Knjige nemaju cijenu, trebate samo dati dobrovoljni prilog koji je namijenjen ‘djeci leptirima’. Iznos donacije određujete sami – objavljeno je na www.debra.hr.

Knjige i kutija za priloge nalaze se u Zagrebu, u Vlaškoj 90.

Akcija je započela u svibnju 2018. i traje do isteka zaliha

“Uključite se, razglasite! Hvala vam što dajte svoj doprinos u poboljšanju kvalitete života naših štićenika!“, poručuju iz Debre - Društva oboljelih od bulozne epidermolize, koje  je osnovano sa ciljem međusobnog povezivanja i organiziranja pomoći i podrške oboljelima od rijetkih bolesti i njihovim obiteljima.

Kako piše na službenoj stranici Društva, nasljedne bulozne epidermolize su skupina bolesti karakteriziranih jakom osjetljivosti kože, a u nekih bolesnika i sluznica, sa stvaranjem mjehura i rana. Bolest se može naslijediti tzv. autosomno dominantnim načinom, što znači da je dovoljan samo jedan 'bolestan' gen za pojavu bolesti. Liječenje se za sada provodi ispravnom njegom kože koja se sastoji od temeljite higijene i prematanja rana. Na kožu se nikako ne smiju lijepiti flasteri, već se zavoji moraju učvrstiti elastičnim mrežicama.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti