Osijek: Na održanom Otvorenom prvenstvu grada Osijeka u boćanju za osobe s invaliditetom 'Istrijana' osvojila zlato i broncu

Nakon održanog Otvorenog prvenstva Grada Osijeka u boćanju za osobe s invaliditetom – kategoriji BC5, održanog u Osijeku proteklog vikenda, 2. i 3. rujna 2017., Boćarski klub osoba s invaliditetom Istarske županije 'Istrijana' iz Pule uputio je priopćenje, budući su osvojili zlato i broncu

 

„U žestokoj konkurenciji boćara i boćarica iz cijele Hrvatske, član našeg Kluba Emir Jahović iz Ližnjana, bez ijednog poraza osvojio je prvo mjesto - zlato. Broncu na istom natjecanju osvojio je član našeg Kluba Robert Raste iz Pule. Sa samo jednom izgubljenom utakmicom u osmini finala, član Kluba Adriano Stihović iz Lindara pokraj Pazina osvojio je izvrsno peto mjesto. Na turniru su se natjecale i članica Kluba Sabina Brezac iz Valbandona i Marina Relić iz Žuntići pokraj Kanfanara, koje nažalost nisu prošle dalje iz svojih skupina, iako su imale svaka po jednu pobjedu i jedan poraz“, objašnjeno je u priopćenju od 3. rujna.

BKOSIŽ 'Istrijana' inače je aktualni prvak Hrvatske u navedenoj kategoriji BC5 iz 2016. godine, a svoj naslov branit će na Državnom prvenstvu u Poreču u listopadu ove godine.

„Čestitamo sudionicima 'Istrijane' iz Osijeka i želimo im još mnogo sličnih, ali i naravno, još boljih rezultata!“, napisao je Klub u priopćenju nakon završenog nacionalnog turnira.

BKOSIŽ-u 'Istrijana' nadalje slijedi sudjelovanje na Svjetskom otvorenom prvenstvu u američkom Kanzasu, na koje putuje dvoje hrvatskih reprezentativaca Davor Komar i Melisa Osmanović, a zatim i Europsko prvenstvo u Portugalu. Sudjelovat ćemo i na Međunarodnom prvenstvu Poljske u prosincu u Gradu Konopiska, ali i na KUP-u Hrvatske pojedinačno u Požegi krajem godine. Klub će 18. studenog 2017. biti domaćin završnog kola prvenstva Hrvatske pojedinačno u Puli. Tijekom 2017. godine sudjelovati će na sveukupno 16 prvenstava.

„Iskreno zahvaljujemo Gradu Pazinu, Općini Kanfanar, Općini Fažana, Gradu Pula, Sportskoj zajednici Grada Pule, Sportskoj zajednici Istarske županije i Društvu distrofičara Istre na bezrezervnoj pomoći i potpori, za pripreme i sudjelovanje na Prvenstvu“, stoji za kraj u priopćenju.

Više o svemu može se vidjeti na internetskoj stranici Kluba, http://www.istrijana.hr.

 

Tekst: Klaudija Klanjčić

Fotografije: BKOSIŽ 'Istrijana'