Velika Gorica: Žetva medalja BKOSIŽ Istrijana, svih sedam igrača na pobjedničkim postoljima

Nakon ovog prvenstva, klub broji 144 osvojenih pehara i medalja na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, čime nastavljaju dugogodišnju dominaciju u boćanju za osobe s invaliditetom

 

Sjajan sportski vikend za BKOSIŽ Istrijana u Velikoj Gorici! Naime, sa sedam pehara i medalja vratili su se sinoć boćari i boćarice Kluba sa održanog natjecanja u Velikoj Gorici. Bila je to prava 'žetva' pehara i medalja za BKOSIŽ Istrijana.

Igrač kluba Zoran Peruško, bez ijednog je poraza u njegovoj kategoriji BC1 –pojedinačno, osvojio je 1. mjesto, odnosno zlato. Bez poraza i također sa osvojenim 1. mjestom u kategoriji BC4 – pojedinačno, zlato je osvojio pulski boćar Davor Komar. 2. mjesto (srebro), također u kategoriji BC4 pojedinačno osvojila je puležanka Melisa Osmanović. U kategoriji BC3 pojedinačno, 2. mjesto je osvojio puležan Draško Bartolić, dok je 3. mjesto (broncu) u istoj kategoriji osvojila Samanta Lukšić .

U kategoriji BC5 pojedinačno, 2. mjesto osvojio je Robert Raste iz Pule, dok je 3. mjesto (broncu) u istoj kategoriji osvojio Adriano Stihović iz Lindara. Plasman u ovoj BC5 bio bi i bolji da se naši igrači nisi susreli jedan protiv drugog u polufinalu, što je automatski izbacilo jednog od naših igrača iz utrke za 1. mjesto. Koristimo priliku i iskreno zahvaliti i sportskim asistentima u kategorijama BC1 i BC3, puležankama Hanni Burić i Tini Matejčić i Nives Lukšić iz Jurani. BKOSIŽ ISTRIJANA u Veliku Goricu je otišao sa najjačom postavom kluba. Svih sedam igrača i igračica Kluba koji su sudjelovali na turniru, osvojili su po medalju/pehar. Na turniru je sudjelovalo osam sportskih klubova iz različitih krajeva Hrvatske.

"Nakon ovog prvenstva, naš Klub broji 144 osvojenih pehara i medalja za prva tri mjesta na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, čime nastavljamo našu jedanaestu godišnju dominaciji u boćanju za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, kao najtrofejniji boćarski Klub osoba s invaliditetom. U ovoj 2017. boćarskoj sezoni osvojili smo 35 pehara i medalja! Ovim natjecanjem u Velikoj Gorici, za naš je Klub i službeno završila ova vrlo aktivna boćarska sezona 2017. godine. Iskreno zahvaljujemo Gradu Pula, Gradu Pazinu, Općini Pićan, Općini Marčana i Sportskoj zajednici Grada Pule, na financijskoj pomoći i potpori za pripreme i sudjelovanje na turniru u Velikoj Gorici", naglašavaju iz kluba.

Anita Blažinović