Novi Jelkovec: Odigrano ekipno prvenstvo Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom

Sljedeće druženje boćara s invaliditetom zakazano je za 5. svibnja, kada se u Slavonskom Brodu igra memorijalni turnir Daniela Vuića, na kojem će se nadmetati igrači sve četiri natjecateljske kategorije

 

U sportskoj dvorani srednje škole u Novom Jelkovcu održano je Otvoreno ekipno prvenstvo Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom, na kojem je ove godine nastupilo ukupno 20 ekipa i parova.

Natjecanje je, u suradnji s Hrvatskim savezom boćanja za osobe s invaliditetom organizirao BK OSI DDZ Željko Klepač - URIHO

U kategoriji BC1/BC2 ekipa natjecalo se osam ekipa – po dvije BKOSIŽ Istrijana i BK CPO Zagreb te ekipe BK Varaždin, BKI Osječki osmjeh, BK OSI Pulac iz Rijeke i BK OSI DDZ Željko Klepač – URIHO iz Zagreba.

Igralo se u dvije skupine s po četiri ekipe, a iz svake skupine po dvije najbolje ekipe su se plasirale u polufinale.

Prvo mjesto i zlatnu medalju na kraju je osvojila BKOSIŽ Istrijana, za koju su nastupili Darko Francišković, Dora Bašić (oboje inače članovi BKI Dan iz Slavonskog Broda) i Milorad Kružić (član BK OSI Pulac), srebro je osvojila ekipa BK Varaždina u sastavu Niko Kajkić, Mario Hotko i pojačanja iz BK OSI Pulac Filip Franjić, dok su se prošlogodišnji prvaci, ekipa BK OSI DDZ Željko Klepač – URIHO, u sastavu Martin Frković, Ivek Svibovec i Lara Dabić, pojačani kolegom iz BK OSI Marijan Dobrinčić, ovaj put morali zadovoljiti broncom. Četvrto mjesto osvojila je ekipa BKOSIŽ Istrijana 1, koju je predvodio Zoran Peruško, uz još dva pojačanja iz BK OSI Pulac, Dennisa Jakusa i Luku Wagnera.

U BC3 kategoriji natjecalo se četiri para, koji su igrali po sistemu svako sa svakim, a medalje su otišle na iste adrese kao i prošle godine. Prvo mjesto i zlatnu medalju uz sve tri pobjede osvojio je par BK OSI DDZ Željko Klepač – URIHO-a u sastavu Marko Arambašić i Tomislav Habek, srebro je osvojio par BK OSI Pulac iz Rijeke, u sastavu Danijela Mataija i Alen Juretić, dok su broncu uzeli Samanta Lukšić i Draško Bartolić iz BKOSIŽ Istrijana. Četvrti su bili Zlatko Jagnjić i Kristijan Križić iz BK CPO iz Zagreba.

U BC4 kategoriji nastupilo je osam parova – po jedan par iz BKOSIŽ Istrijana, BK OSI Pulac, BKI Dan, BKI Osječki osmijeh i reprezentativni par iz Slovenije te čak tri para BK OSI DDZ Željko Klepač – URIHO.

 

I oni su igrali u dvije skupine s po četiri para, a iz svake skupine dva najbolja su išla u polufinale.

Na kraju je slavio par BKOSIŽ Istrijana, u sastavu Davor Komar i Melisa Osmanović, koji je, kao i prošle godine, u finalu bio bolji od para BK OSI DDZ Željko Klepač – URIHO 1, u sastavu Katarina Strunjak i Željko Jarić Pavičić. U utakmici za 3. mjesto par reprezentacije Slovenije, brat i sestra Matjaž i Nataša Bartol bio je bolji od para BKI Dan, u sastavu Danijela Uljatovski i Srećko Lazar (koji je, inače, član BK Varaždin).

Prijelazni pehar i naslov ekipnog prvaka Hrvatske ove godine kući je odnijela BKOSIŽ Istrijana, koja je skupila 7 bodova (dva zlata i broncu), nadvisivši tako prošlogodišnje prvake, BK OSI DDZ Željko Klepač – URIHO, koji je skupio 6 bodova (zlato, srebro i bronca). Treće mjesto podijelili su BK OSI Pulac iz Rijeke i BK Varaždin s po 2 boda.

Sljedeće druženje boćara s invaliditetom zakazano je za 5. svibnja, kada se u Slavonskom Brodu igra memorijalni turnir Daniela Vuića, na kojem će se nadmetati igrači sve četiri natjecateljske kategorije, dok će rekreativci istog dana nastupiti na turniru u sklopu obilježavanja VRA Bljesak.

U Splitu se 19. i 20 svibnja drugim prvenstvenim turnirom nastavlja pojedinačno prvenstvo Hrvatske, a već 2. lipnja očekuje nas nova podjela medalja, ovaj put na Kupu Hrvatske koji će se igrati u Velikoj Gorici.

Tomislav Bunjevac

 

Povezane vijesti