Srcem protiv barijera: Plivački maraton za osobe s invaliditetom na Rabu

Pokretač hvalevrijedne akcije je književnik i novinar s rapsko-zagrebačkom adresom Krešimir Butković, jedan od značajnijih promotora i boraca za prava osoba s invaliditetom

 

Plivački maraton za osobe s invaliditetom pod nazivom 'Srcem protiv barijera 2017.', po sedmi put održat će se na Rabu.

Iz organizacije pozivaju sve ljude dobre volje da u subotu 26. kolovoza 2017. s početkom u 9.00 sati podrže plivački maraton i zajedničkim snagama nastave rušiti barijere jer "ono što srce vjeruje, zajednička snaga pokreće".

Pokretač hvalevrijedne akcije je književnik i novinar s rapsko-zagrebačkom adresom Krešimir Butković, jedan od značajnijih promotora i boraca za prava osoba s invaliditetom, te motivator koji svojom velikom snagom volje pokreće pozitivne promjene, kako u ljudskoj svijesti tako i u zajednici.

Sudionici maratona i ove će godine, vođeni motom jednakih mogućnosti za sve, plivati dionicu Vodenča – Dolin – Vodenča u Barbatu kako bi pružili podršku osobama s invaliditetom te skrenuli pažnju javnosti na njihov položaj i potrebe te glavne zapreke za njihovu socijalnu uključenost. S obzirom da je maraton humanitarnog karaktera i ove će se godine prikupljati novčana sredstva kako bi se prisutne zapreke što lakše savladale. (Žiro-račun: GRAD RAB IBAN: HR6223400091836300002).

Organizatori maratona su Grad Rab, TZG Raba, Udruga za promicanje kulture življenja 'Komin' i, naravno, idejni začetnik Krešimir Butković, dok je jedan od pokrovitelja i lokalni brodar Rapska plovidba d.d..

Maraton će svojim sudjelovanjem podržati Udruga invalida kvarnerskih otoka iz Punta, Društvo Tjelesnih Invalida Grada Rijeke, Paraolimpijski komitet Srbije, Ratko Kovačić (predsjednik Hrvatskog i Europskog paraolimpijskog odbora), brojni sportaši, uvaženi gosti, Rabljanke i Rabljani i njihovi prijatelji.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti