Udruga slijepih Istarske županije: Rekreativna šetnja na biciklističkom maratonu Parenzana

Članovi Udruge aktivno sudjeluju na 'Parenzani' od 2011., od čega je ovo druga godina da ne sudjeluju na tandem-biciklima prilagođenim osobama sa smetnjama vida

 

Četiri člana Planinarsko-rekreativnog kluba slijepih Istarske županije - u suradnji s Biciklističkim klubom slijepih Istarske županije 'Tandem' i Udrugom slijepih Istarske županije - sudjelovalo je u Vižinadi na 20. Biciklističkom maratonu Parenzana, u kategoriji rekreativna šetnja. Udruge su se u rekreativne aktivnosti uključile u sklopu redovnog programa koje provode, a koji se financiraju putem lokalne samouprave.

Članovi Udruge slijepih Istarske županije aktivno sudjeluju na 'Parenzani' od 2011. godine, od čega je ovo druga godina da ne sudjeluju na tandem-biciklima prilagođenim osobama sa smetnjama vida, već su se odlučili okušati u nešto drugačijoj disciplini.

Oduševljenim članovima i volonterima USIŽ-a trebalo je otprilike tri sata prosječnog hoda da prevale put od dvanaestak kilometra koji je, kako kažu, bio prožet brdašcima, šarolikim terenom i prekrasnom prirodom.

"Ovim putem zahvaljujemo organizatoru na stručnosti i pažnji koja je pružena slijepim osobama", jednoglasno su izjavili članovi i volonteri USIŽ-a.

Zlatko Kuftić

 

Povezane vijesti