Toni Družeta: Maratonac s invaliditetom bilježi sve bolje rezultate i priprema se za Paraolimpijadu

Ova godina je za Družetu bila više nego uspješna, ali ne samo za njega već i za njegov Atletski klub 'Srce' s obzirom da su nakon desetljeća dominacije AK Agram Zagreb postali ekipni prvaci Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetom

 

Dugačka trkačka sezona za Tonija Družetu bliži se kraju. Ove nedjelje, 29. studenog, član Atletskog kluba Srce za osobe s invaliditetom Rijeka te ujedno član Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, nastupit će na svom trećem ovogodišnjem maratonu, na 5. izdanju Adria Advent Marathonu u Crikvenici.

Prvih osam mjeseci ove godine Toni Družeta bio je orijentiran na brdske/trail utrke, dok su mu posljednja četiri mjeseca bila posvećena maratonu i polumaratonu.

Družeti je cilj završiti utrku u Crikvenici unutar 3 sata, čime bi, kako kaže, bio jako zadovoljan s obzirom da bi to ujedno bio i njegov osobni rekord na maratonu. Nakon te utrke Družeta će uzeti tjedan dana odmora, nakon čega će 7. prosinca početi s pripremama za iduću sezonu koja će svakako biti naporna.

"Neće biti toliko utrka 2016. godine, ali će svakako iziskivati dobre i naporne pripreme u cilju ostvarenja A norme za Paraolimpijske igre koje će se održati u rujnu 2016. Nastup na Paraolimpijadi bio bi vrhunac moje sportske karijere", kaže Družeta.

Što se tiče atletike, ova godina je za Družetu bila više nego uspješna, ali ne samo za njega već i za njegov Atletski klub 'Srce', s obzirom da su nakon desetljeća dominacije AK Agram Zagreb postali ekipni prvaci Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetom. Družeta je svoju dobru formu iz 2014. godine ponovio i ove godine te postao državni prvak na 400m i 1500m u svojoj kategoriji, čime je dao doprinos ekipnoj tituli.

Tatjana Udović