Humanitarna utakmica: Čarolija košarkaških vještina legendarnih Barcinih igrača u Samoboru

Prikupljat će se donacije za udrugu Nova budućnost koja zbrinjava 60-ak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi na šest lokacija diljem Hrvatske

 

Veterani slavne Barce gostuju od 24. do 28. veljače kod Košarkaškog kluba Samobor, a Samobor će u subotu, 25. veljače doživjeti neviđeni sportski i košarkaški spektakl! Veterani Barcelone odigrat će humanitarnu utakmicu s veteranima KK Samobor, vodit će školu košarke za mlađe igrače Samobora, sudjelovati na Fašniku, te razgledati Samobor i Zagreb. Cilj gostovanja Barcelone je promovirati košarku među mladima samoborskoga kraja, a utakmica s domaćinima igra se u Sportskoj dvorani Samobor, A. Hebranga 26a, u subotu, 25. veljače s početkom u 17:30 sati, a ulaz je besplatan!

Ova lijepa utakmica ima i humanitarni značaj. Prikupljat će se donacije za udrugu Nova budućnost (udruganovabuducnost.hr) koja zbrinjava 60-ak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi na šest lokacija diljem Hrvatske, a tri njihove kuće nalaze se u Samoboru.

Na utakmicu su pozvani predstavnici Košarkaškog saveza Hrvatske, brojni sportski djelatnici i legende hrvatskog i samoborskog sporta i košarke, a podbacivanje će izvesti naša proslavljena skijašica Janica Kostelić, državna tajnica za sport. U zabavnom programu posjetitelje će zabaviti plesači samoborskog plesnog kluba Bailatino i mažoretkinje. Najzaslužniji za posjet Barcelone je prijatelj samoborskog kluba Mario Kasun, bivši hrvatski reprezentativac i nekadašnji Barcelonin igrač, koji živi na relaciji Barcelona – Samobor a koji će i sam zaigrati za veterane Barce.

Sponzori gostovanja Barcelone su Grad Samobor, TZ grada Samobora, Komunalac Samobor, Končar, TZ grada Zagreba, tiskara CB print, Radio Samobor, Studio imago i Boje komunikacije.

Oni koji neće moći doći na utakmicu mogu je pratiti uživo na Internetu putem livestreaminga kojeg je omogućio Radio Samobor na adresama: www.radiosamobor.hr i www.kksamobor.hr

U petak, 24. veljače igrače Barcelone primit će Krešo Beljak, gradonačelnik Samobora te će sudjelovati u programu Samoborskog Fašnika. U subotu 25. veljače ujutro vodit će trening za mlade košarkaše i odigrati utakmicu, a u nedjelju su slobodni. U ponedjeljak, 27. veljače razgledat će Zagreb i posjetiti Muzej Dražena Petrovića te navečer voditi trening za mlade košarkaše Samobora.

Boris Hajoš

 

Povezane vijesti