Europski parlament: Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać dobitnik nagrade 'Europski građanin'

Udruga je zahvaljujući svojih 500 volontera pomogla više od 1200 osoba sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima iz BiH i Hrvatske

 

Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać jedan je od 50 dobitnika nagrade "Europski građanin" za 2016. godinu, koju dodjeljuje Europski parlament.

Europski parlament od 2008. svake godine dodjeljuje nagradu "Europski građanin" kao priznanje za iznimna postignuća za promicanje boljeg uzajamnog razumijevanja i jače povezanosti građana država članica ili olakšavanje prekogranične ili transnacionalne suradnje unutar Europske unije.

Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać osnovana je 2012. u Zagrebu, a pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje.

Udrugu je za nagradu nominirao zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier (EPP), a odabrao ocjenjivački sud u sastavu osmero hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu, koji je ocijenio kako je vrlo važno prepoznati ovakve vrste inicijativa koje u javnosti često puta ostanu nezapažene.

Posebno je istaknuto kako je udruga zahvaljujući svojih 500 volontera pomogla više od 1200 osoba sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima iz BiH i Hrvatske.

Nagrada će biti uručena na svečanosti u Hrvatskoj, a dobitnici će biti pozvani i na zajedničku svečanost u listopadu u Europskom parlamentu u Bruxellesu, objavio je Europski parlament.

Hina