Humanitarna akcija: Udruga Dira za djecu s teškoćama u razvoju 'kao kap vode na dlanu'

Udrugu za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i poticanje harmoničnog razvoja djece i mladih DIRA osnovala je 2011. godine majka djeteta s invaliditetom

 

"Za svu djecu - kao kap vode na dlanu“  naziv je velike humanitarne akcije za udrugu „DIRA“ koja će se održati 12. i 15. travnja u Rijeci. Na zamjenskom stadionu u kampu na Rujevici će 12. travnja u 16.30 na travnjak istrčati sportske, ali i ostale poznate ličnosti grada Rijeke protiv humanih zvijezda Hrvatske, a u 18 sati će legende Intera odigrati humanitarnu utakmicu protiv legendi Rijeke. Momčad Intera će voditi Evaristo Beccalossi, igrač kluba s kraja sedamdesetih. Igrat će se dvaput po 35 minuta, a Inter dolazi u sastavu: Golmani: Toldo, Mondini; Braniči: Zanetti, Giuseppe Baresi, Fresi, Colonnese, Cesar, Milanese; Veznjaci: Bianchi, Berti, Baggio, Pizzi, Karagounis; Napadači: Carbone, Morello, Choutos.

Humanitarni koncert na  Trgu 128. brigade na riječkom Korzu održati će se 15. travnja u sklopu kojega će nastupiti mnogi poznati izvođači poput Belfast Fooda, Koktelsa, Klape Grobnik i Reful, Damira Kedže, Gane RImatorea, Maura Staraja & La Bande te mnogih ostalih. Koncert će biti prenošen putem Kanala Ri, a pozivom na humanitarni telefon 060 9009 donirate pet kuna udruzi “Dira” te će e moći razgovarati s mnogim poznatim osobama iz javnog života.

"Pridružite se ovoj velikoj humanitarnoj akciji kako bi našim malim sugrađanima omogućili što bolju skrb. Pokažimo još jednom kako Rijeka ima veliko srce!", kaže organizator Dalibor Horvat Hoky.

Udrugu za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i poticanje harmoničnog razvoja djece i mladih DIRA osnovala je 2011. godine majka djeteta s teškoćama u razvoju, prerano preminula Belinda Dobrec. Misija udruge je promicanje, razvitak i unapređenje rada s djecom s teškoćama u razvoju. Cilj udruge je omogućiti djeci iz Rijeke i okolice, kao i iz susjednih županija i otoka kvalitetan rad, te podršku i edukaciju za njihove roditelje, članove obitelji i ostale osobe koje sudjeluju u provođenju aktivnosti njihovog svakodnevnog života.
U rad Udruge uključeni su stručnjaci i volonteri raznih profila, organiziraju se edukacije za rad s djecom s teškoćama u razvoju, rad s roditeljima, igraonice, kreativne, sportske i glazbene radionice i individualne terapije te se omogućuje provedba ostalih programa i aktivnosti putem grupnog i individualnog rada usmjerenih na sveobuhvatni pristup u radu sa ciljem da svako pojedino dijete dostigne svoj maksimalni potencijal. Obzirom da je za napredak u razvoju kod djece s teškoćama u razvoju neophodan multidisciplinarni pristup, Udruga surađuje sa stručnjacima iz raznih područja djelovanja te stavlja poseban naglasak na rad kod kuće, odnosno edukaciju i podršku roditeljima.
Osim samog nogometnog spektakla, 15. travnja će se održati veliki humanitarni koncert na Korzu u sklopu kojega će nastupiti mnogi poznati izvođači poput Belfast Fooda, Koktelsa, Klape Grobnik i Reful, Damira Kedže, Gane RImatorea, Maura Staraja & La Bande te brojni drugi. Uz sam koncert, koji će biti prenošen putem Kanala Ri, bit će organiziran i pozivni centar na broj 060 9009. Birajući taj broj, donirate pet kuna udruzi DIRA.

In Portal

 

Povezane vijesti