Kako da spriječim razvod braka

Pitanje: V.C.(50) Prije nekoliko godina imao sam nezgodu na poslu i nakon toga su me umirovili. Bio je to izuzetno stresan period za suprugu i mene, no prebrodili smo ga zajedno. Mislio sam da se naš brak i popravio nakon svega. Prihvativši posljedice svoje ozljede pokrenuo sam vlastiti posao koji me potpuno okupirao. Priznajem da nemam vremena za obitelj, ali zato je naš zajednički račun neusporedivo veći no ranije.

 

S obzirom na posao i često izbivanje iz doma, ali i bolove koji mi ne dozvoljavaju da mirno provedem noć preselio sam u drugu sobu. Mislio sam da će to biti bolje za suprugu kako bi imala vlastiti mir. Zabrinjava me da ona spominje razvod, navodeći da mi je postala navika, dosadna, a moje sitne laži kojim je samo želim zaštititi od ružnih situacija u poslu i sakriti vlastite zdravstvene probleme kao najveći povod za prekid braka. Odgovorite mi jesam li ja kako ona kaže sebična osoba koju je previše okupirao posao?

Odgovor:Postoje određeni razlozi zbog kojih će svaka žena razmisliti ima li smisla da ostaje u takvoj vezi. Mnoge žene odlučuju se prekinuti vezu sa partnerom kojeg vole iz razloga koji se ponavljaju i one ih ne mogu prihvatiti. Istina je da novac pokreće svijet, no ništa vam ne znači ako ga nemate s kime potrošiti. Vaša stalna okupiranost poslom veoma je ozbiljan problem. Važno je da voljenoj osobi pokažete da je voljena, da ona osjeti vašu strast. Parovi koji su spremni na avanture u spavaćoj sobi i koji ne prestaju da dokazuju jedno drugom koliko im je stalo do veze opstaju duže. Strast je privlačna i budi strast. Naravno da ju smeta osjećaj da vam je postala dosadna, navika i misli da vas ne privlači kada spavate u odvojenim sobama.

Upitajte se ne idete li ponekad predaleko u iskušavanju stabilnosti veze tražeći od partnerice da u osnovi živi vlastiti život dok ste se vi posvetili poslu?! Nespremnost da se iskreno uživa u zajedničkim aktivnostima budi sumnju u požrtvovanost i ukazuje na sebičnost. Muškarac treba sa svojom voljenom osobom dijeliti više od zajedničkog računa tj. u vezi nema mjesta za tajne, pa stoga sa njom podijelite svoj unutarnji svijet. Siguran put k prekidu veze je neiskrenost. Žena neko vrijeme može pokušati razumijeti poneku laž, može povjerovati u želju da je zaštitite, ali istina uvijek najbolje rješenje.

 

In-Portal

.