Naša Djeca: Neprimjeren rad udruga Svjetski dječji parlament i Hrvatsko veličanstvo dijete

Savez društava napominje da je su se obraćali Uredu pravobraniteljice, koji je nadležnima tijelima skrenuo pozornost na neprimjerenost i problematičnost uključivanja djece u rad udruga 

 

Savez društava "Naša djeca i Društava naša djeca - sudionika akcije "gradovi i općine - prijatelji djece" smatraju neprimjerenim djelovanje udruge "Svjetski dječji parlament" i "Hrvatsko veličanstvo dijete (HVD)"   istaknuvši u priopćenju u utorak da te udruge unatoč što su Društva upozorila pravobraniteljicu za djecu nastavljaju svoje djelovanje.

  Savez društava napominje da je su se obraćali Uredu pravobraniteljice, koji je nadležnima tijelima skrenuo pozornost na neprimjerenost i problematičnost uključivanja djece u rad udruga te iskazao zabrinutost u sumnju u kršenje dječjih prava, priopćeno je iz Saveza Društava Naša djeca.

 Savez društava Naša djeca navodi i kako oni već 25 godina u suradnji s Društvima naša djeca te gradovima i općinama promiću dječju participaciju u slobodnom vremenu djece u okviru raznih aktivnosti. naglašavaju da se sve te aktivnosti vođene od strane educiranih i iskusnih voditelja te besplatne, a voditelji ih većinom rade volonterski. na taj način se doprinosi aktivnoj suradnji djece u stvaranju prijateljskog i poticajnog okružja, te je jedan od značajnih uvjeta da gradovi i općine steknu status "Grad/općina - prijatelj djece" u okviru akcije "Gradovi i opčine - prijatelji djece."

Stoga naše dugo i bogato stručno, obrazovno odgojno i etično iskustvo na području rada s djecom daje nam za pravo da upozorimo na nepravilnosti i neprimjerenost aktivnosti i rada s odnosa prema djeci "Svjetskog dječjeg parlamenta, navode. Naglašavaju kako su mišljenja da se tu ne radi o dječjoj participaciji već izražavaju zabrinutost i sumnju na kršenje prava djece. Također, vrlo je upitna verifikacija programa koje se nude djeci, kao i transparentnost rada udruge, priopćeno je iz Saveza društava Naša djeca.

Hina

 

Povezane vijesti