Udruga Naša dica: Radionice PECS značajno podižu kvalitetu života djece s teškoćama u razvoju

Istraživanja su pokazala da je PECS jako efikasna metoda koja pomaže djeci koja nemaju razvijen verbalan način komuniciranja pa sa slikama komuniciraju s okolinom

 

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju Naša dica iz Kaštel Novog, u suradnji s Pyramid Educational Consultants UK, organizira radionicu PECS BASIC i radionicu TRANSITIONING FROM  PECS TO SGDs. Radionica će se održati 14. i 15. ožujka –  PECS Level 1 (Basic) Training Workshop te 16. ožujka – Transitioning from PECS to SGDs Training Workshop u Hotelu Villa Žarko, Kaštel Lukšić.

Pyramid Educational Consultants UK jedina je licencirana organizacija za PECS edukaciju. PECS Level 1 namijenjeni su stručnjacima (rehabilitatori, logopedi, radni terapeuti, učitelji, odgajatelji, socijalni radnici, pedagozi), ali i svima onima koji rade s djecom s teškoćama. PECS METODA, (The Picture Communication System) je metoda komunikacije kroz slike kojom se koriste djeca i odrasli koji imaju poteškoće s uobičajenim načinima komunikacije.
PECS (The Picture Communication System), 1985. godine u Americi, razvili su Lori Frost i Andrew Bondi s namjerom da se koristi u komunikaciji s predškolskom djecom koja imaju neki od autističnih poremećaja.

PECS se sve više koristi kao komunikacijsko treniranje, kako kod djece tako i kod odraslih s različitim dijagnozama gdje postoji poteškoća u funkcionalnom komuniciranju. Istraživanja su pokazala da je PECS jako efikasna metoda koja pomaže djeci koja nemaju razvijen verbalan način komuniciranja pa sa slikama komuniciraju s okolinom.
PECS ne usporava i ne smanjuje verbalnu komunikaciju jer se uvijek koristi u kombinaciji s verbalnim uputama djetetu. Djeca kod kojih je PECS bio korišten imala su porast u verbalnoj komunikaciji, a korištenje ovog tipa komunikacije može započeti bilo kada i brzo se usvaja, neovisno o starosnoj dobi.

Više informacija o ovoj metodi možete naći na stranici www.pecs.com.

 Prijave na radionice moguće su najkasnije do 13. veljače, broj polaznika je ograničen, a prijavnicu možete preuzeti na poveznici: nasadica.hr/prijave-na-radionice-pecs-basic-i-transitioning-from-pecs-to-sgds.

In Portal