ZAGREBAČKI VELESAJAM Dođite na Interliber i uživajte u obilju knjiga

Priča koja traje već 45 godina pruža najbolje mjesto za promociju u književnom businessu. Stoga biti dijelom ovog događanja odavno je postalo zadovoljstvo i prestiž za sve dionike koji sudjeluju

Knjige, ilustracija.

 

Interliber, najveći sajam knjiga u regiji te najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare, ove godine održava se na Zagrebačkom velesajmu, Avenija Dubrovnik 15, od 7. do 12. studenog.

Priča koja traje već 45 godina pruža najbolje mjesto za promociju u književnom businessu. Stoga biti dijelom ovog događanja odavno je postalo zadovoljstvo i prestiž za sve dionike koji sudjeluju.

Na Interliberu je posebno najavljeno gostovanje svjetski poznatog pisca i diplomata Vikasa Swarupa, po čijem je romanu Q&A (Questions and Answers odnosno Pitanja i odgovori) nastao poznati, višestruko nagrađivani film ‘Milijunaš s ulice’. ‘Q&A’ je prvi roman koji je napisao, a objavljen je 2005. godine na čak 43 jezika. Filmska verzija ‘Q&A’ pod nazivom ‘Slumdog Millionaire’ (‘Milijunaš s ulice’), redatelja Dannyja Boylea, osvojila je više od 70 nagrada uključujući četiri Zlatna globusa, 7 BAFTA-a i nevjerojatnih 8 Oscara. Kao glavni gost, prvi dan Interlibera, 7. studenog u 18 sati u paviljonu 7 Zagrebačkog velesajma, održat će susret s posjetiteljima ‘The Talk: Vikas Swarup’. Moderator je Jasen Boko, poznati književnik, dramaturg, putopisac i novinar. Nakon razgovora s publikom uslijedit će potpisivanje knjige ‘Milijunaš s ulice’ (nakladnik Znanje).

Vikas Swarup rođen je u Indiji, a završio je povijest, psihologiju i filozofiju. Nakon završetka studija pridružio se indijskoj službi vanjskih poslova. U svojoj diplomatskoj karijeri obnašao je dužnost u Turskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Etiopiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Južnoj Africi. Služio je kao generalni konzul u Japanu, službeni glasnogovornik indijskog Ministarstva vanjskih poslova u New Delhiju te je bio visoki povjerenik Indije za Kanadu. Njegov dolazak na Interliber bit će jedinstvena prilika za sve ljubitelje knjiga da se susretnu uživo s autorom koji je osvojio srca čitatelja cijelog svijeta ovom dirljivom i inspirativnom pričom.

U ovih šest dana očekuje vas najveći izbor književnih naslova na jednom mjestu, sajamski popusti, susreti s domaćim i stranim autorima, kao i bogat svakodnevni popratni program.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti