CVJETNI TRG La Verna se pridružuje obilježavanju Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi

Dana 14. listopada, u organizaciji Udruge volontera u palijativnoj skrbi La Verna i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, pod motom ‘Suosjećajne zajednice - zajedno za palijativnu skrb’, obilježavat će se Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi

Zajednička fotografija.

 

U Hrvatskoj postoji između 26.000 i 46.000 osoba koje trebaju palijativnu skrb, ali im ona nije dostupna. Uz podršku cijele zajednice, osobito volontera i donatora, ta se situacija može promijeniti.

Dana 14. listopada, na Cvjetnom trgu u Zagrebu, u organizaciji Udruge volontera u palijativnoj skrbi La Verna i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, pod motom ‘Suosjećajne zajednice - zajedno za palijativnu skrb’, obilježavat će se Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi jer je razvoj palijativne skrbi zadaća cijele zajednice, a suosjećanje je njezin temelj.

Palijativna skrb usmjerena je na poboljšanje kvalitete života osoba koje se suočavaju s teškim bolestima u kojima se ne očekuje potpuno izlječenje. Ova vrsta skrbi ne bavi se samo fizičkim simptomima bolesti, već uzima u obzir i emocionalne, socijalne i duhovne potrebe pacijenata. Misija udruge La Verna je pružiti cjelovitu palijativnu skrb oboljelima koji se približavaju kraju života, kao i njihovim obiteljima kojima je potrebna podrška i suosjećanje.

Kako bi istaknuli važnost zajedništva, na informativnim štandovima tijekom događanja volontirat će niz dionika palijativne skrbi u Zagrebu, uključujući suradnike iz palijativnih timova domova zdravlja Grada Zagreba, domova za starije osobe Grada Zagreba, učenike srednje škole za medicinske sestre i studente.

Stoga Udruga La Verna poziva građane da posjete Cvjetni trg 14. listopada od 10 do 14 sati kako bi se informirali, izrazili podršku aktivnim naporima za razvoj palijativne skrbi u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj te donirali za one kojima treba pomoć tijekom najtežih trenutaka.

Donacije se mogu obaviti i putem interneta, putem donacijskog obrasca na internetskoj stranici udruge La Verna ili uplatom na žiro račun: HR3724020061100823359.

 

In Portal

 

Povezane vijesti