UDRUGA LA VERNA Svjetski dan palijativne skrbi 'začinjen ljubavlju'

Glavni cilj akcije 'Začin ljubavi' skretanje je pažnje na osobe u potrebi za palijativnom skrbi i članove njihovih obitelji kojima treba pružiti potrebnu pažnju i podršku kako bi znali da nisu sami i da se uvijek nekome mogu obratiti za pomoć

 

Udruga La Verna nedavno je pokrenula akciju 'Začin ljubavi' čiji je cilj smanjenje izoliranosti osoba u palijativnoj skrbi koje su tijekom epidemioloških okolnosti dodatno isključene od društva. Pažnja je skrenuta na osobe u potrebi za palijativnom skrbi i članove njihovih obitelji kojima treba pružiti potrebnu pažnju i podršku kako bi znali da nisu sami i da se uvijek nekome mogu obratiti za pomoć.

Udruga La Verna je tako u subotu, 10. listopada, od 10 do 14 sati na Cvjetnom trgu održala akciju 'Začin ljubavi', a građani su tim povodom mogli podržati rad udruge s ciljem razvoja volonterstva u palijativnoj skrbi kao i unapređenja palijativne skrbi u Hrvatskoj.

Na štandovima su bile predstavljene aktivnosti udruge, a građanima je ponuđeno i začinsko bilje iz razloga što se akcija 'Začin ljubavi' provodi pod sloganom 'Volonteri su začin palijative, a palijativa je začin društva'.

Među posjetiteljima je bio i gradonačelnik Milan Bandić koji je pozdravio okupljene na Trgu kazavši kako ovim događanjem skrećemo pažnju na najpotrebitije i na članove njihovih obitelji.

- Pozivam sve da simboličnom donacijom podržimo rad udruge i njezinih volontera - dodao je za kraj gradonačelnik Bandić.

Predsjednica udruge Blaženka Eror Matić rekla je kako im je podrška Grada Zagreba važna, a svaka pomoć u njihovom radu je dobrodošla.

Manifestaciji su prisustvovali i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč te potpredsjednica Gradske skupštine Ana Stavljenić - Rukavina.

 

Autorica: Anita Blažinović

Foto: Facebook profil Milana Bandića

 

Povezane vijesti