SPLITSKI HOTEL AMPHORA Prilika za poslodavce i maturante

Trodnevna manifestacija se održava u sklopu drugog Mjeseca gastronomije, a učenici Turističko-ugostiteljske škole Split i partnerskih škola su, povodom Svjetskog dan turizma, Rivu obojali u zeleno te počastili Splićane koktelima i mediteranskim specijalitetima

Prizor s događaja.

 

Turističko-ugostiteljska škola Split, u sklopu Projekta uspostave regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, ovog utorka i srijede, u suradnji s HGK - Županijskom komorom Split i UNIST, organizira susret učenika s poslodavcima i predstavnicima visokog obrazovanja.

Tijekom trodnevne manifestacije, koja je započela 27. rujna Danom otvorenih vrata, učenicima će biti pružena jedinstvena prilika da razluče žele li nastaviti školovanje ili se, po završetku srednje škole, uključiti u tržište rada.

- U sinergiji s ugostiteljima, predstavnicima splitskog Sveučilišta i ostalim partnerima želimo unaprijediti kompetencije učenika i polaznika programa cjeloživotnog učenja naših škola. Svjesni smo kako je cilj održivog i konkurentnog turističkog proizvoda dostižan samo sa stručnim i obrazovanim kadrom i upravo zato želimo povezati sve aktere turističkog i ugostiteljskog sektora kako bi poslodavcima olakšali pronalazak radnika, a učenicima pronašli kvalitetne mentore i olakšali odluku o nastavku njihovog školovanja ili karijere - poručio je Ivo Bilić, ravnatelj Turističko-ugostiteljske škole Split.

Poslodavci će imati priliku upoznati se s programom stipendiranja učenika, iniciranim od strane Ministarstva turizma i sporta RH, u sklopu kojeg među učenicima mogu pronaći buduće zaposlenike i uklopiti ih, bez ograničavajućih obveza, u svoj radni kolektiv. Jednako tako, u skladu s jednim od glavnih ciljeva projekta RCK, poslodavci će biti upoznati i s novim programima usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja odraslih, odobrenih od strane Ministarstva obrazovanja i znanosti.

Tako je u utorak 3. listopada u splitskom hotelu Hotelu Amphora održan Dan karijera na temu 'Strategija razvoja hrvatskog turizma' gdje se uz okrugli stol raspravljalo o novim trendovima u sektoru turizma i ugostiteljstva.

U srijedu, 4. listopada, na istom će mjestu i u isto vrijeme će biti održana panel diskusija u sklopu Dana obrazovanja, tijekom koje će predstavnici visokih učilišta prezentirati svoje programe  učenicima i odraslima koji imaju namjeru nastaviti obrazovanje u sektoru turizma i ugostiteljstva.

- Cilj je izgraditi održivu budućnost turizma ne samo na lokalnoj, nego i na državnoj razini. Iznimno mi je zadovoljstvo što su naša nastojanja podržali predstavnici Ministarstva turizma RH, Splitsko- dalmatinske županije, Grada Splita, Turističkih zajednica grada Splita i  Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Split te brojni poslodavci koji su prepoznali priliku za uspješnu suradnju u budućnosti - rekla je Andrea Bilandžić iz Turističko-ugostiteljske škole Split, ujedno i voditeljica promidžbe i vidljivosti RCK Split.

Trodnevna manifestacija se održava u sklopu drugog Mjeseca gastronomije, a učenici Turističko-ugostiteljske škole Split i partnerskih škola su prošlog tjedna, uz podršku Turističke zajednice grada Splita te mentorstvo poznatih chefova, povodom Svjetskog dan turizma, Rivu obojali u zeleno te počastili Splićane koktelima i mediteranskim specijalitetima.

 

Izvor: manush

 

Povezane vijesti