MEMORIJALNI STAN MARIJE JURIĆ ZAGORKE Predavanje Martine Piškor 'Mala revolucionarka: život višeg građanstva'

Na predavanju će se moći saznati kako je izgledao život viših slojeva građanstva u drugoj polovici 19. stoljeća, koji Marija Jurić Zagorka tako vješto i duhovito opisuje u romanu 'Mala revolucionarka', s posebnim osvrtom na djevojaštvo

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke

 

U sklopu Ciklusa predavanja, Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke iz Zagreba, Dolac 8, organizira predavanje Martine Piškor 'Mala revolucionarka: život višeg građanstva u drugoj polovici 19. stoljeća', koje će se održati 10. studenog 2022. s početkom u 19 sati.

- Ovaj najkraći Zagorkin roman vodi nas u doba Khuen-Héderváryjevog režima te borbu između dva svijeta. Revolucionarna mladež, koja predstavlja budućnost i novi poredak nakon Khuenova kraha te viši slojevi građanstva, koji predstavljaju učmalu sadašnjost Khuenova režima, isprepliću se s ljubavnim problemima mladih djevojaka, varalicama, ali i kućnim problemima odličnih obitelji – stoji u kratkom pojašnjenju Memorijalnog stana.

Na predavanju će se moći saznati kako je izgledao život viših slojeva građanstva u drugoj polovici 19. stoljeća, koji Marija Jurić Zagorka tako vješto i duhovito opisuje u romanu 'Mala revolucionarka', s posebnim osvrtom na djevojaštvo.

Program podupire Gradski ured za kulturu Grada Zagreba.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti